Cele mai citite
 


Reuniune privind prevenirea cancerului de col uterin şi vaccinarea în Europa, organizată în PE
miercuri, 27 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentul European găzduieşte marţi, la Bruxelles, cea de-a IV-a ediţie a reuniunii la nivel înalt 'Prevenirea cancerului de col uterin şi vaccinarea în Europa', organizată de Reţeaua Europeană - Politicienii pentru prevenirea Cancerului Cervical (PCCP), informează un comunicat de presă.
Această reuniune se adresează în special politicienilor cu responsabilităţi în luarea deciziilor de îmbunătăţire a sistemului naţional al asigurărilor de sănătate.

În cursul reuniunii, vor fi dezbătute aspecte precum situaţia actuală a cazurilor depistate cu cancer cervical, programele de prevenire şi vaccinare în Europa, care se adresează atât ţărilor membre ale Uniunii Europene, cât şi celor de pe alte continente, precum şi celor mai recente descoperiri ştiinţifice în domeniu, care vor contribui la aplicarea acestor programe.

Camera Deputaţilor urmează să fie reprezentată la acest eveniment de Sulfina Barbu (PD-L), preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin încurajează părinții să solicite vaccinarea anti-HPV la medicul de familie Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin din România, formată la inițiativa Fundației Renașterea, face un apel, în cadrul Săptămânii Europene de Prevenție a Cancerului de Col Uterin, pentru o mai mare implicare a autorităților din sănătate și a medicilor în realizarea celor două mari...
Săptămâna europeană de prevenire a cancerului de col uterin marcată între 21 şi 27 ianuarie Coaliţia de prevenire a cancerului de col uterin, formată la iniţiativa Fundaţiei Renaşterea, marchează Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, în intervalul 21 - 27 ianuarie, prilej cu care vor avea loc mai multe evenimente sub genericul "Prevenirea cancerului de col uterin începe...
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține începerea campaniei naționale de vaccinare împotriva HPV pentru 2013-2014 Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține preocuparea Ministerului Sănătății de a găsi formula optimă de vaccinare împotriva HPV, o eventuală campanie putând debuta în a doua parte a anului 2013.
Fundaţia Renaşterea va primi premiul 'Pearl of Wisdom', la Summitul European de Prevenire a Cancerului de Col Uterin Bruxelles, 26 ianuarie - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Preşedintele Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană, va primi marţi seara, în cadrul Summitului dedicat Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, premiul 'Pearl of Wisdom'.
Şase românce mor zilnic de cancer de col uterin Bucureşti, 27 ian /Agerpres/ - România se află pe primul loc în Europa ca rată a mortalităţii pe fondul cancerului de col uterin, cu şase decese pe zi, riscul fiind de trei ori mai mare la noi faţă de media europeană, se arată într-un comunicat de presă transmis joi AGERPRES de compania GlaxoSmithKlein...