Cele mai citite
 


Posibile probleme de sănătate la bordul avioanelor pe curse lungi (studiu)
joi, 19 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Paris, 19 feb /Agerpres/ - Liniile aeriene au aproape 2 miliarde de pasageri pe an, iar unele zboruri pot depăşi 18 ore, interval de timp în care unii pasageri pot acuza diferite probleme de sănătate, de la cele mai simple până la cele mai grave, conform unui studiu publicat de revista britanică The Lancet, informează AFP.

Persoanele în vârstă care suferă de probleme cardiace, pulmonare sau circulatorii riscă să se simtă rău din cauza reducerii presiunii aerului din cabină, intervenind starea de hipoxie (diminuarea volumului de oxigen distribuit în ţesuturi de către sânge), conform unui studiu despre posibilele probleme medicale ce pot apărea la bordul avioanelor de pasageri.

Aproximativ 18% dintre pasagerii companiilor aeriene suferă de o maladie pulmonară cronică obstructivă (bronşită cronică severă, emfizem etc) şi riscă să resimtă cel puţin o uşoară insuficienţă respiratorie în cursul unui zbor.
De asemenea, din cauza faptului că oxigenul se dilată în organism în condiţiile scăderii presiunii, este recomandat ca persoanele care au suferit intervenţii chirurgicale complicate să aştepte cel puţin două săptămâni înainte de a se urca într-un avion.
Zborurile de lungă durată multiplică (până la de patru ori) posibilele probleme de sănătate care pot apărea pe parcursul lor. cele mai grave astfel de probleme de sănătate sunt tromboemboliile venoase, agravate în cazurile de deshidratare sau în lipsa mişcării. Conform unui studiu, majoritatea cazurilor de tromboembolii îi afectează pe pasagerii aflaţi pe locurile de la fereastră, locurile de unde este mai greu să te ridici şi să te mişti pe perioada zborurilor lungi.
La bordul aparatelor de zbor există truse medicale completate de multe ori şi de câte un defibrilator, iar personalul de zbor este pregătit pentru a oferi primul ajutor.AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liban: o revistă ("Jasad") ridică vălul de pe subiecte privind sexualitatea, tabu în cultura arabă Beirut, 8 aprilie /Agerpres/ - O revistă lansată recent, în Liban, a decis să ridice vălul ce acoperă subiecte tabu în cultura arabă precum masturbarea ori homosexualitatea, în pofida reacţiilor de protest ale unor oficiali, informează luni AFP.
Chirurgia "luminată" - un nou tip de chirurgie împotriva cancerului Londra, 27 aprilie /Agerpres/ - O echipă de oameni de ştiinţă de la University of California din San Diego, a anunţat că a reuşit să eficientizeze procesul chirurgical în cazul bolnavilor de cancer prin crearea unei hărţi luminoase a ţesutului tumoral, astfel încât acesta să poată fi extras în totalitate...
Numărul persoanelor vindecate de cancer, în creştere Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un studiu european - Eurocare-4 - recent dat publicităţii arată o creştere constantă a numărului persoanelor considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer.
Tot mai multe spitale americane îşi reduc serviciile şi concediază personal Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Multe din spitalele din Statele Unite ale Americii sunt nevoite, din cauza dificultăţilor financiare cauzate de recesiunea economică, să reducă din serviciile oferite pacienţilor şi să concedieze personal medical, după ce deja au efectuat restructurări bugetare în...
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Stare de urgenţă în SUA din cauza gripei porcine Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Statele Unite ale Americii au declarat duminică ”stare de urgenţă sanitară” din cauza gripei porcine şi au anunţat măsuri de verificare ce vor viza persoanele care se vor prezenta la frontiere provenind din ţări atinse de virus, potrivit ministrului pentru securitatea...