Cele mai citite
 


Medicii rezidenţi ar putea să lucreze în gărzi plătite din primul an de pregătire
miercuri, 27 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii rezidenţi ar putea să lucreze în gărzi plătite încă din primul an de pregătire, potrivit unui amendament aprobat, marţi, de Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor.
Amendamentul a fost formulat de democrat-liberalul Cornel Ghiţă la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului 18/2009 privind organizarea şi funcţionarea rezidenţiatului, după ce mai mulţi deputaţi au susţinut că medicii rezidenţi ar trebui să lucreze în gărzi plătite încă din primul an de rezidenţiat.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel a apreciat că această modificare este un beneficiu important, în special pentru că vizează o categorie care este total defavorizată de legea unică de salarizare.

'Pentru rezidenţiat s-a obţinut o modificare la care nu ne aşteptam nici noi, respectiv ca medicii rezidenţi să poată să intre în gărzi plătite începând cu primul an de rezidenţiat. Este un lucru bun şi sper să găsim şi fondurile necesare ca să aplicăm acest lucru', a subliniat secretarul de stat, care a arătat că în prezent medicii rezidenţi pot să lucreze în gărzi plătite doar în ultimul an de rezidenţiat.

Comisia de muncă a avizat favorabil, marţi, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului 18/2009 privind organizarea şi funcţionarea rezidenţiatului, cu amendamentul privind posibilitatea exercitării gărzilor plătite de către medicii rezidenţi încă din primul an de pregătire. Comisia care va întocmi raportul asupra acestui proiect legislativ este Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor.

Proiectul a fost aprobat anul trecut de Senat, urmând să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

De asemenea, deputaţii din Comisia de muncă au aprobat, marţi, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 69/2009 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, care prevede ca managerii spitalelor să fie absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior în domeniul medical, economic, administrativ sau juridic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Medicii rezidenţi se vor plânge lui Antonescu şi Geoană Un grup de medici rezidenţi, absolvenţi ai promoţiei 2009 a Universităţii de Medicină din Timişoara, îi aşteaptă să soseasca, marţi, la Timişoara, pe Mircea Geoană şi Crin Antonescu pentru a le înmâna câte o scrisoare de protest.
Tulcea: Numărul burselor pentru medicii rezidenţi, redus la aproape jumătate Numărul burselor pentru medicii rezidenţi din judeţul Tulcea aproape că s-a înjumătăţit faţă de cel de la începutul anului trecut, potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Medicii rezidenţi clujeni au protestat pentru condiţii salariale mai bune Aproximativ 200 de medici rezidenţi au protestat joi în faţa Prefecturii Cluj faţă de condiţiile din sistemul medical, în special cele salariale, solicitând, printre altele, plata orelor suplimentare şi a gărzilor.
Florian Popa, despre proiectul privind veniturile personalului medical: O iniţiativă bună; creează competiţie Iniţiativa legislativă privind veniturile personalului medical este una bună şi creează competiţie în spitalul public, dar la aceasta mai trebuie lucrat pentru ca prin Senat să treacă o formă bine realizată din punct de vedere juridic şi economic, a declarat, joi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Comisiei...
Mihnea Costoiu crede că o soluţie pentru creşterea salariilor rezidenţilor ar putea fi bursele Ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, Mihnea Costoiu, consideră că o soluţie pentru mărirea salariilor medicilor rezidenţi ar fi acordarea de burse, aşa cum se întâmplă în cazul medicilor doctoranzi sau post-doctoranzi.
Senatorul Doina Federovici (PSD) solicită posturi pentru toţi medicii care promovează examenul de rezidenţiat Botoşani, 6 ian/ Agerpres/- Senatorul Partidului Social Democrat (PSD) Doina Federovici propune modificarea legislaţiei privind angajarea medicilor rezidenţi. Ea a declarat, pentru AGERPRES, că are în vedere depunerea unui proiect de act normativ care să prevadă posturi pentru toţi medicii care promovează...