Cele mai citite
 


Iaşi: Grădiniţa universităţii AL.I.Cuza, închisă din cauza gripei noi
miercuri, 27 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grădiniţa universităţii Al.I.Cuza din Iaşi a fost închisă după ce epidemiologii au confirmat că un număr de 11 copii şi doi părinţi au fost diagnosticaţi cu virusul gripei pandemice A/H1N1, susţin autorităţile sanitare locale.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Marius Voicescu, a declarat, marţi, că micuţii au luat boala de la o colegă, o fetiţă în vârstă de 5 ani, care a fost diagnosticată în cursul săptămânii trecute cu virusul gripei noi.

'Copii au intrat în contact cu cazul confirmat şi prezentau simptome specifice. Starea sănătăţii este bună. Referitor la activitatea de învăţământ, aceasta este suspendată pe o perioadă de şapte zile, până miercuri, având în vedere că s-a hotărât întreruperea cursurilor pe data de 20 ianuarie', a explicat Marius Voicescu.

Cele 11 cazuri au fost descoperite rapid deoarece copiii din grădiniţă au fost atent supravegheaţi după ce colega lor a făcut gripă nouă.

Potrivit statisticilor, până în prezent în judeţul Iaşi s-au înregistrat 365 de cazuri de gripă nouă.

Deschisă la 1 octombrie 2003, grădiniţa 'Junior' a Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza' Iaşi este prima instituţie de învăţământ preuniversitar de acest gen din ţară. Aici sunt formaţi, în spiritul unei personalităţi deschise şi autonome, copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6-7 ani ai căror părinţi sunt angajaţi sau studenţi ai universităţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Educatoare depistată cu TBC după 10 luni de la apariţia primelor simptome Angajaţii Compartimentului de Igienă Şcolară din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi se vor deplasa în comuna Aroneanu, pentru a face dezinfecţia la o grădiniţă unde o educatoare a fost depistată cu tuberculoză (TBC), aceasta având primele simptome în urmă cu 10 luni.
Iaşi: Peste 200 de cazuri de gripă nouă au fost confirmate Peste 200 de cazuri de infectare cu virusul pandemic A/H1N1 sunt înregistrate până acum în judeţul Iaşi, susţin autorităţile sanitare.
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Două cazuri de gripă nouă în şcoli din Bucureşti şi Iaşi Două cazuri de gripă nouă au fost înregistrate în şcoli din Bucureşti şi Iaşi, informează joi Ministerul Sănătăţii.
Iaşi: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 121 Alte trei persoane au fost diagnosticate luni cu virusul gripal A/H1N1, pe lângă cele confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti la sfârşitul acestei săptămâni, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Iaşi: Copil de grădiniţă, confirmat cu virusul pandemic O clasă de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 20 din Iaşi a fost închisă pentru şapte zile, după ce un copil a fost diagnosticat cu gripă nouă, susţin autorităţile sanitare locale.