Cele mai citite
 


Olt: Zeci de pacienţi cu fracturi la spitalul din Slatina
miercuri, 27 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de persoane care au alunecat pe gheaţă au ajuns în ultimele trei zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina cu fracturi ale membrelor şi diferite contuzii.
Purtătorul de cuvânt al SJU Slatina, Cristina Tihan, a precizat că în prezent sunt internaţi la secţia de ortopedie a spitalului, prezentând fracturi de şold, gleznă, gambă, umăr, braţ, antebraţ, rotulă, 20 de pacienţi, dar alţi peste 50 de pacienţi cu traumatisme sau fracturi cauzate de alunecarea pe gheaţă, au fost trimişi acasă după ce li s-a acordat îngrijire medicală de urgenţă.

Cristina Tihan a menţionat că în ultimele zile au apărut şi cazuri de pacienţi cu degerături. Este vorba de două persoane care au rămas internate la secţia de chirurgie plastică a spitalului.

'Medicii de la primiri urgenţe se aşteptau ca la această secţie să vină multe persoane fără adăpost în zilele cu ger, dar anul acesta nu s-a înregistrat niciun asemenea caz. Am avut în schimb două cazuri de pacienţi cu degerături, respectiv luni seara a venit un pensionar care avea degerături de gradul II la mâini şi marţi dimineaţa un bărbat cu degerături de gradul II la picioare', a mai spus Cristina Tihan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Număr redus oameni fără adăpost aduşi pentru îngrijiri în spitale Unităţile sanitare din judeţul Cluj îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, în aceste zile cu temperaturi foarte scăzute, şi nu a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri cu persoane fără adăpost ori afectate de ger, care au avut nevoie de îngrijiri medicale.
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Sibiu: Peste 90 de persoane s-au ales cu fracturi din cauza trotuarelor necurăţate de gheaţă Un număr de 91 de sibieni, din cei peste 500 care au ajuns în primele două luni ale anului la spital cu diverse fracturi, au declarat că au alunecat pe gheaţa necurăţată de pe trotuar.
Grecescu(Spitalul Universitar): 80 de pacienţi s-au prezentat la Ortopedie, în ultimele 24 de ore - o dublare sau chiar triplare a cazurilor Un număr de 80 de pacienţi care prezentau fracturi, luxaţii, entorse, contuzii s-au prezentat în ultimele 24 de ore la Secţia de ortopedie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, ceea ce înseamnă o dublare a numărului de cazuri faţă de o perioadă normală, a declarat marţi pentru AGERPRES purtătorul...
Alba: 18 cazuri de hipotermie în judeţ Aproape 20 de persoane din Alba au ajuns la spital cu hipotermie, din care opt la unitatea din Alba Iulia, unde s-au înregistrat, de sâmbătă până luni, şi aproape o sută de cazuri de traumatisme, majoritatea provocate de căderile pe trotuarele acoperite cu gheaţă.
Cel puţin trei sibieni ajung, zilnic, la ortoped cu fracturi din cauza gheţii Cel puţin trei sibieni ajung la ortoped zilnic pentru a-şi pune în ghips mâinile sau picioarele, din cauza gheţii, numărul celor care au suferit fracturi în luna ianuarie fiind de 200, din care peste 80 au afirmat că au alunecat pe trotuar sau pe stradă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Raluca...