Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Sifilis, TBC şi boli psihice în Penitenciarul Bistriţa
marţi, 26 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 26 ian /Agerpres/ - Aproape 190 de deţinuţi aflaţi în Penitenciarul Bistriţa au fost identificaţi, anul trecut, cu boli grave pornind de la TBC şi boli psihice şi ajungând până la sifilis şi epilepsie, potrivit bilanţului prezentat marţi de conducerea acestei unităţi.
Dintre cei 188 de deţinuţi aflaţi în evidenţele cabinetului medical care funcţionează în cadrul penitenciarului, 40 suferă de boli psihice, 49 au fost declaraţi inapţi de muncă (doi dintre ei fiind pacienţi cu dizabilităţi), 14 suferă de TBC, 20 de sifilis, şase de epilepsie, cinci de diabet zaharat, 30 de boli gastrointestinale, iar alţi 24 sunt cardiaci.
Acestora li se alătură 11 foşti consumatori de droguri, iar în alte 97 de cazuri a fost nevoie de acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
Cei doi medici specialişti de familie şi un stomatolog au acordat peste 16.000 de consultaţii pe parcursul anului 2009, ceea ce reprezintă un indice de 16 consultaţii pe cap de deţinut, luând în calcul toate persoanele private de libertate care au trecut prin această unitate de detenţie.
La finele anului trecut, în Penitenciarul Bistriţa se aflau 495 de deţinuţi, dintre care 38% au vârsta cuprinsă între 21 şi 30 de ani. Cei mai mulţi deţinuţi au de ispăşit pedepse cu închisoarea între doi şi cinci ani, în special pentru furturi. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Un deţinut a suferit un infarct Un bărbat în vârstă de 31 de ani şi nouă luni, care se afla încarcerat în Penitenciarul Bistriţa, a suferit vineri un infarct în timp ce se afla la muncă într-o livadă din apropierea municipiului, fiind necesar transportul acestuia cu un elicopter SMURD la o clinică de specialitate din Târgu Mureş.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean de Urgenţă susţine că nu mai foloseşte de un an produsele Hexi Pharma în sălile de operaţie Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu mai foloseşte produsele Hexi Phrama în sălile de operaţie de un an, motiv pentru care în prezent nu este nevoie de o reprogramare a intervenţiilor chirurgicale, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Mihaela Mastan.
PREZIDENŢIALE Bistriţa-Năsăud: Urna mobilă, solicitată de aproape 700 de persoane internate şi deţinuţi Aproximativ 700 de persoane internate în unităţile spitaliceşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, precum şi deţinuţi aflaţi în arestul Penitenciarului Bistriţa şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) au depus cereri pentru urna mobilă pentru a putea vota, duminică, în primul tur al alegerilor prezidenţiale...
Bistriţa-Năsăud: Spitalul de Urgenţă Judeţean nu are unitate de transfuzii autorizată Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu are unitate de transfuzii sanguine autorizată, la fel şi spitalul orăşenesc din Năsăud, potrivit datelor comunicate miercuri AGERPRES de şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.