Cele mai citite
 


Mehedinţi: Probleme la Spitalul de boli psihice din Gura Văii
marţi, 26 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta Turnu Severin, 26 ian /Agerpres/ - Secţia de boli psihice din localitatea Gura Văii, administrată de Spitalul judeţean de urgenţă din Drobeta Turnu Severin, se confruntă cu o situaţie delicată, care afectează actul medical, a declarat marţi, pentru AGERPRES, medicul unităţii, Aneta Vlădoiu.
În spital se află internate 77 de persoane, dintre care numai jumătate reprezintă bolnavi cu probleme psihice, restul fiind cazuri sociale, de care ar trebui să se ocupe autorităţile locale sau ONG-urile specializate în protecţia tinerilor şi a bătrânilor, susţine aceasta.
''În acte, conform reglementărilor în vigoare, avem o capacitate de doar 50 de locuri, dar din cauză că multe persoane, abandonate de familii, au fost recuperate de pe stradă, am mai amenajat în plus alte 25 de paturi'', a precizat Vlădoiu.
În opinia acesteia, este o greşeală ''să aduci sub acelaşi acoperiş oamenii bolnavi cu cei proveniţi din stradă'', mai ales că fondurile alocate spitalului nu s-au majorat cu procentul aferent locurilor suplimentate.
''Lipsa fondurilor afectează hrana persoanelor instituţionalizate şi sistemul de încălzire, motiv pentru care mulţi bolnavi, dar şi personalul format din 30 de asistenţi, infirmiere şi îngrijitoare, se plâng de condiţii vitrege'', a afirmat Vlădoiu.
Ea a arătat că este necesară intervenţia autorităţilor publice locale pentru a lua măsuri astfel încât în secţia de boli psihice din localitatea Gura Văii bolnavii să fie trataţi corespunzător, iar pentru celelalte persoane să se înfiinţeze un azil. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Deficit de personal la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, 28 aug /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin funcţionează cu 65 % din personalul medical prevăzut în organigramă, a precizat, sâmbătă, pentru AGERPRES, managerul unităţii, Denise Buzulică.
Mehedinţi:Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin a primit sponsorizări în valoare de aproximativ 750.000 lei În anul 2012 Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin a primit sponsorizări de la diferite entităţi economice din ţară şi străinătate în valoare de 747.870 lei, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul Nicoleta Manu.
Mehedinţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin riscă să rămână fără energie electrică Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Drobeta Turnu Severin riscă să rămână fără energie electrică începând cu luna iulie din cauza neplăţii către CEZ Distribuţie a facturilor restante în valoare de aproximativ 200.000 lei.
Mehedinţi: La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin nu există deficit de medicamente Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin nu înregistrează deficit de medicamente destinate tratării bolnavilor în ambulatoriu sau internaţi, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul general al societăţii de management Tetraedru Medical Consulting, Dorel Dumitraş.
Mehedinţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin are conturile blocate Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin are conturile blocate din cauza unor arierate de peste un milion de lei înregistrate în perioada iunie-august, a declarat joi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Cristian Jianu.
Mehedinţi: Deficit de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin Deficitul de medici de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin este de 31 de posturi, a declarat vineri, pentru AGERPRES, reprezentantul unităţii, dr. Cristian Jianu.