Cele mai citite
 


Fundaţia Renaşterea va primi premiul 'Pearl of Wisdom', la Summitul European de Prevenire a Cancerului de Col Uterin
marţi, 26 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bruxelles, 26 ianuarie - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Preşedintele Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană, va primi marţi seara, în cadrul Summitului dedicat Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, premiul 'Pearl of Wisdom'.
Programul 'Unitatea Mobilă de Diagnostic - Renaşterea' va primi cu această ocazie una dintre cele 12 distincţii care vor fi oferite, în semn de recunoaştere a eforturilor excepţionale ale unor persoane/organizaţii nonguvernamentale pentru prevenirea cancerului în ţara lor.

Membrii juriului sunt reprezentaţi ai ECCA (Asociaţia Europeană a Cancerului de Col Uterin) şi ai PCCP (politicieni din grupul de Prevenire a Cancerului de Col din cadrul Parlamentului European).

Cel mai amplu şi mai ambiţios proiect al Fundaţiei Renaşterea, Unitatea 'Unitatea de Diagnostic Mobil - Sân şi Col Uterin' este un exemplu unic al felului în care societatea civila sprijină eforturile comunităţii medicale de luptă împotriva cancerului de col uterin. Lansat pe 6 martie 2008, acest proiect este rezultatul a 7 ani de activitate şi constituie o investiţie de peste 300.000 euro, iar costurile legate de operarea lunară se ridică la peste 12.000 euro, sume provenite exclusiv din campaniile de strângere de fonduri ale fundaţiei.

Prin acest program se oferă mamografii şi teste Babeş-Papanicolau în regim de gratuitate femeilor din comunităţile cu acces limitat la aceste tipuri de investigaţii medicale. În urma a doi ani de activitate, datorită Unităţii Mobile de Diagnostic Renaşterea, peste 9.000 de femei, din 23 de localităţi, au beneficiat de servicii medicale, fiind efectuate 7.821 de teste Babeş-Papanicolau şi 4.435 de mamografii.

Programul 'Renaşterea - Diagnostic Mobil Sân şi Col Uterin' respectă directivele europene privind calitatea serviciilor medicale, fiind dotat cu aparatură medicală nouă, de ultima generaţie.

Proiecte similare au fost implementate şi în alte ţări din Uniunea Europeană şi s-au dovedit a fi extrem de eficiente în depistarea precoce a maladiilor şi în creşterea ratei de supravieţuire a pacientelor.

Parlamentul European găzduieşte marţi, la Bruxelles, cea de-a IV-a ediţie a reuniunii la nivel înalt 'Prevenirea cancerului de col uterin şi vaccinarea în Europa', organizată de Reţeaua Europeană Politicienii pentru prevenirea Cancerului Cervical (PCCP).

Camera Deputaţilor urmează este reprezentată la acest eveniment de Sulfina Barbu (PD-L), preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investigaţii medicale gratuite prin programul "Diagnostic Mobil - Sân şi Col uterin" al Fundaţiei Renaşterea Preşedintele Fundaţiei Renaşterea Mihaela Geoană şi vicepreşedintele fundaţiei Cristiana Copos au prezentat vineri femeilor din Năvodari programul "Unitatea Mobilă de Diagnostic - Sân şi col uterin Renaşterea" ce oferă investigaţii medicale gratuite pentru sân şi col uterin.
Comunicat de presă - Fundaţia Renaşterea Programul 'Diagnostic Mobil - Sân şi Col uterin' al Fundaţiei Renaşterea oferă investigaţii medicale gratuite la Năvodari
Săptămâna europeană de prevenire a cancerului de col uterin marcată între 21 şi 27 ianuarie Coaliţia de prevenire a cancerului de col uterin, formată la iniţiativa Fundaţiei Renaşterea, marchează Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, în intervalul 21 - 27 ianuarie, prilej cu care vor avea loc mai multe evenimente sub genericul "Prevenirea cancerului de col uterin începe...
Săptămâna Europeană de prevenire a cancerului de col uterin În România mor zilnic şase femei din cauza cancerului de col uterin - de patru ori mai mult decât în Uniunea Europeană -, 40.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer de col uterin - de trei ori mai mult decât în Europa şi în fiecare an sunt depistate 3.000 de cazuri noi - de 16 ori mai multe decât...
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.
Palatul de Justiţie a fost iluminat în roz, simbolul luptei împotriva cancerului de sân Palatul de Justiţie din Bucureşti a fost îmbrăcat, sâmbătă seară, în roz - culoarea speranţei - cu ocazia celei de-a XI-a ediţii a evenimentului ''Iluminare în roz'' - simbol al luptei împotriva cancerului de sân, eveniment organizat în acest an de Fundaţia Renaşterea în parteneriat cu Asociaţia Magistraţilor...