Cele mai citite
 


Tulcea: Pensionarii nemulţumiţi de preţurile medicamentelor
marţi, 26 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tulcea, 26 ian /Agerpres/ - Unii pensionari tulceni s-au declarat, marţi, nemulţumiţi din cauza preţurilor practicate la unele medicamente şi a lipsei medicilor specialişti cardiologi din judeţ, ei solicitând autorităţilor să verifice situaţiile semnalate.
'Preţurile medicamentelor diferă de la o farmacie la alta. Pe piaţa medicamentelor au început să apară produse cu acelaşi nume care au preţuri tot mai mari şi a căror calitate este din ce în ce mai slabă, iar când vorbesc cu farmacistul mi se spune că medicamentele sunt în termenul de garanţie', a declarat preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, Nicolae Spătaru, marţi, în timpul şedinţei Comisiei de dialog cu persoanele vârstnice organizate la Prefectură.
În acelaşi timp, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor Confederaţia Unirea, Marin Mănuţă, s-a arătat nemulţumit din cauză că secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu mai are specialişti.
'Suntem persoane în vârstă care au nevoie de by-pass-uri, iar o secţie de cardiologie la spitalul din judeţ este cu atât mai importantă cu cât populaţia de la noi este mai în vârstă', a precizat preşedintele Mănuţă.
La rândul său, directoarea din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică, Anca Gosav, a recunoscut că cea mai mare unitate spitalicească din judeţ se confruntă cu lipsa specialiştilor al nivelul secţiei de cardiologie şi a menţionat că instituţia pe care o reprezintă face demersuri pentru soluţionarea acestei probleme.
'În ceea ce priveşte preţurile medicamentelor vom face o adresă către Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor pentru a verifica semnalele primite din partea persoanelor de vârsta a treia', a menţionat prefectul Vasile Gudu, care este şi preşedintele Comisiei de dialog cu persoanele vârstnice. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, acuzate de luare de mită în formă continuată Două angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) sunt acuzate de luare de mită în formă continuată, ele fiind cercetate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.
Tulcea: Lipsa personalului calificat - principala provocare din 2012 pentru conducerea Spitalului Judeţean Lipsa personalului înalt calificat este principala provocare a anului în curs pentru managerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea.
Tulcea: Laboratorul TBC al Spitalului Judeţean de Urgenţă, fără acreditare RENAR Asociaţia Română de Acreditare RENAR a decis suspendarea acreditării laboratorului TBC a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, conducerea unităţii intenţionând să renunţe definitiv la aceasta.
Tulcea: Lipsă acută de specialişti la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea are nevoie de dublarea numărului de medici angajaţi pentru a răspunde cât mai eficient cerinţelor populaţiei.
Tulcea: Firmele private, o soluţie la problema deficitului de medici din Spitalul Judeţean Secţia de Imagistică a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea va fi deservită parţial de o firmă privată, la solicitarea angajaţilor acesteia, potrivit managerului general al celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, Daniel Negoescu.
Tulcea: Secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, la Babadag Autorităţile tulcene încearcă să transforme dispensarul TBC al Spitalului orăşenesc Babadag într-o unitate externă a Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea.