Cele mai citite
 


Mehedinţi: Criză de medicamente la maternitatea din Drobeta Turnu Severin
joi, 28 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Maternitatea din municipiul Drobeta Turnu Severin se confruntă cu o acută criză de medicamente, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, medicul Damaschin Barbul.
Potrivit sursei citate, printre medicamentele care lipsesc, utilizate în evoluţia naşterilor şi a lăuziei, se numără oxitocina, care nu se mai fabrică în ţară, iar furnizorii de medicamente din import nu o mai livrează din cauza debitelor de circa 3 milioane euro pe care unitatea spitalicească le datorează.
'Din această cauză, pentru a nu pune în primejdie viaţa fătului şi a mamei, am luat decizia de a procura, pe cont propriu, acest medicament din Serbia', a precizat medicul.
Lipsa de fonduri alocate maternităţii din Drobeta Turnu Severin de la bugetul de stat a obligat pacienetele internate să-şi procure singure din sistemul privat de farmacii medicamentele necesare.
În opinia medicului Damaschin Barbul, această practică trebuie să dispară în viitor din spitalele româneşti, guvernanţii trebuind să se intereseze mai mult de sănătatea publică a asiguraţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, executat silit de sindicalişti Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin este executat silit de sindicalişti pentru o datorie de 120.000 lei, sumă reprezentând contravaloarea bonurilor de masă care trebuiau acordate din luna august 2014 până în prezent, a declarat marţi pentru AGERPRES preşedintele Sanitas Mehedinţi...
Mehedinţi: Bani pentru achitarea arieratelor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin a obţinut, în luna decembrie, de la bugetul de stat, suma de 2,3 milioane de lei, pentru plata arieratelor şi aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi...
Mehedinţi: Fonduri pentru decontarea serviciilor de ambulanţă Drobeta Turnu Severin, 22 ian /Agerpres/ - Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a alocat suma de 870.000 lei pentru plata serviciilor de asistenţă medicală, restante din anul 2009, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi societatea Bya Cris, a declarat,pentru AGERPRES, reprezentantul...
Mehedinţi: Fonduri europene pentru reabilitarea ambulatoriului spitalului din Strehaia Drobeta Turnu Severin, 18 oct /Agerpres/ - Suma de 982.000 euro o va aloca Primăria oraşului Strehaia pentru reabilitarea ambulatoriului spitalului orăşenesc din localitate, a declarat luni, pentru AGERPRES, primarul Sâmion Burcu.
Mehedinţi: Fonduri pentru asigurarea confortului termic al SJU din Drobeta Turnu Severin Aproximativ un milion de lei a alocat Ministerul Sănătăţii pentru asigurarea confortului termic în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Roxana Bichiş.
Mehedinţi: Medicul Victor Maliborschi, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin Medicul ortoped Victor Maliborschi este manager cu drepturi depline al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin pentru următorii trei ani, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al SJU dr. Cristian Jianu.