Cele mai citite
 


Covasna: Direcţia Sanitară, nemulţumită de campania de vaccinare împotriva gripei noi
joi, 28 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna este nemulţumită de modul în care medicii din judeţ s-au implicat în campania de vaccinare împotriva gripei noi, dar şi de faptul că, până în prezent, doar aproximativ 11.000 de localnici şi-au administrat vaccinul împotriva virusului AH1N1, informează corespondentul AGERPRES.
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică, Deme Judit, care a ţinut miercuri o conferinţă de presă, la aproape o săptămână de la decesul, din cauza gripei noi, a unei femei din localitatea Ghelinţa, a declarat că şi medicii ginecologi ar trebui să se implice mai mult în campania de informare a pacientelor.
'În general sunt nemulţumită de colegii medici, de modul în care personalul medical a abordat această problemă (a campaniei de vaccinare - n.r). În tot judeţul doar 8 femei gravide s-au vaccinat dintr-un total de aproape 300 care se află în trimestrele II şi III de sarcină. Majoritatea refuză iar ginecologii care urmăresc evoluţia sarcinii ar trebui să le încurajeze şi să stabilească momentul oportun pentru efectuarea vaccinării, pentru că între aceştia şi paciente se creează o relaţie de încredere specială', a declarat Deme Judit.
În judeţul Covasna au fost confirmate până acum aproape 40 de cazuri de gripă nouă.
Primul caz a fost depistat la finele anului trecut, la un şofer revenit din străinătate, iar la scurt timp a apărut un focar de infecţie şi la Liceul ''Szekely Miko'' din Sfântu Gheorghe, unde cursurile au fost suspendate, în luna decembrie, timp de o săptămână.
Gripa nouă a făcut două victime în judeţul Covasna - un bărbat în vârstă de 33 de ani, care s-a prezentat prea târziu la medic şi nu a mai putut fi salvat şi o femeie din Ghelinţa care a murit la scurt timp după ce a născut.
Judeţul Covasna a primit 20.950 de doze de vaccin împotriva gripei noi iar potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, numărul persoanelor vaccinate se cifrează la 10.781.
Cetăţenii care vor să se vaccineze se pot adresa medicilor de familie, precum şi punctelor de vaccinare deschise la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, precum şi centrelor medicale private Andimed şi Pro Vitam.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Două centre de vaccinare împotriva gripei noi, deschise la Sfântu Gheorghe Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Covasna a anunţat, marţi, deschiderea a două centre de vaccinare împotriva gripei noi în municipiul Sfântu Gheorghe.
Covasna: Jumătate din vaccinul împotriva gripei noi, rămas în stoc Numai jumătate din cantitatea totală de vaccin împotriva virusului gripei noi alocată judeţului Covasna a fost administrată de la demararea campaniei. Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, judeţul Covasna a primit 25.000 de doze, iar numărul persoanelor care s-au vaccinat se cifrează...
Călăraşi: Campania de vaccinare împotriva gripei noi, în plină desfăşurare Campania de vaccinare a personalului medical şi a elevilor împotriva gripei cu virus A/H1N1 este în plină desfăşurare, a susţinut, joi, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Dolj: Numai 15% din cadrele medicale s-au vaccinat împotriva AH1N1 Cadrele medicale de la spitalele din Dolj nu s-au arătat foarte interesate de campania de vaccinare împotriva gripei noi, astfel că doar 15% dintre medicii şi asistenţii din judeţ s-au vaccinat, iar, din cele 45.500 de doze de vaccin alocate judeţului, doar 10% au fost folosite.
Brăila: Centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Judeţean Un centru de vaccinare împotriva gripei AH1N1 va funcţiona, începând de luni, 11 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru persoanele neasigurate sau cele care nu sunt înscrise la un medic de familie.
Covasna: Spitalul din Vâlcele, închis din cauza gripei noi Spitalul de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele va fi închis începând de vineri, timp de o săptămână, pentru dezinfecţie, după ce patru pacienţi internaţi aici au fost diagnosticaţi cu gripă nouă.