Cele mai citite
 


Mureş: Cele opt centre de vaccinare împotriva virusului AH1N1 au fost închise
miercuri, 27 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 27 ian /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a decis închiderea celor opt centre de vaccinare împotriva virusului pandemic ca urmare a adresabilităţii populaţiei extrem de reduse din ultima săptămână.
'Începând cu 26 ianuarie 2010, s-au sistat activitatea la centrele de vaccinare care au fost înfiinţate în Târgu Mureş şi în celelalte oraşe. Nu mai există adresabilitate către aceste centre de vaccinare. În aceste centre s-au vaccinat şapte persoane la Clinica de Boli Infecţioase I, şase persoane la Clinica Boli Infecţioase II, nouă la centrul din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, la Reghin s-au vaccinat două persoane, la Târnăveni la un centru s-au vaccinat trei persoane, la celălalt centru niciuna, la Luduş şase persoane, iar la Sighişoara 11. Acesta a fost motivul pentru care s-a luat decizia de a suspenda aceste centre nefiind absolut nicio adresabilitate pentru menţinerea în continuare a acestora', a anunţat, miercuri, dr.Ovidiu Fărcaş, directorul coordonator adju nct al DSP.
Acesta a spus că cei care doresc să se vaccineze împotriva virusului AH1N1 o pot face la medicii de familie.
În ce priveşte vaccinarea împotriva gripei noi, în perioada 18-24 ianuarie în judeţ s-au vaccinat 4.324 de persoane, 684 personal sanitar, 48 elevi-studenţi, nouă angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) şi 3.583 alte categorii.
'În total, până miercuri au fost vaccinate 36.578 de persoane, din care 29.035 alte categorii în afară faţă de cele expuse riscului, 5.242 personal medical, 732 de elevi de liceu peste 6 ani, 230 de studenţi, 1.339 de angajaţi ai MAI. În ultima săptămână au fost şapte noi cazuri confirmate de îmbolnăviri cu AH1N1. Până acum în judeţul Mureş s-au înregistrat în total 176 de cazuri, 99 de sex feminin, 77 de sex masculin, 119 persoane din urban şi 57 din rural', a precizat dr.Ovidiu Fărcaş.
Statisticile DSP Mureş arată că în săptămâna a treia a lunii ianuarie s-au înregistrat 3.821 de viroze respiratorii, faţă de 2.026 în aceeaşi perioadă a anului 2009, 592 de pneumonii (767 în 2009), şase cazuri de gripă sezonieră (zero în 2009). AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Centrele de vaccinare s-ar putea închide Târgu Mureş, 20 ian /Agerpres/ - Cele opt centre de vaccinare împotriva virusului AH1N1, înfiinţate la jumătate acestei luni, ar putea fi închise din cauza scăderii bruşte a numărului de solicitări.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Mureş: Peste 190 de cazuri de rujeolă confirmate în judeţ, în special în comunităţi defavorizate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a confirmat, epidemiologic şi în laborator, 194 de cazuri de rujeolă raportate până vineri, în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 5 ani, în toate zonele judeţului, în special în comunităţile defavorizate.
DSP Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din 2014 asupra unui produs al Hexi Pharma Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din anul 2014 asupra produsului biocid Polyiodine achiziţionat de Hexi Pharma, după ce a depistat neconcordanţe între avizul de plasare pe piaţă şi informaţiile de pe etichetă.
Mureş: Peste 10.000 de vaccinuri împotriva gripei A/H1N1 în ultima săptămână Târgu Mureş, 13 ian /Agerpres/ - Peste 10.000 de persoane s-au vaccinat în judeţul Mureş în ultima săptămână cu vaccinul împotriva gripei pandemice A/H1N1, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş.
Mureş: Peste 20 de îmbolnăviri de gripă nouă şi un deces, în ultimele zile Târgu Mureş, 20 ian /Agerpres/ - Un număr de 22 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 a fost confirmat, în ultimele zile, în judeţul Mureş, de la debutul pandemiei înregistrându-se 170 de persoane cu virusul gripei noi, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Fărcaş, directorul...