Cele mai citite
 


Cluj: Premieră medicală naţională la Spitalul Municipal
joi, 28 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O dificilă operaţie de extirpare a unei tumori prostatice, la un pacient în vârstă de 60 de ani, a fost efectuată, miercuri, în premieră naţională, cu ajutorul unui robot Da Vinci, la Spitalul Municipal, de către prof. univ. dr. Ioan Coman.
Pacientul nu ştia că suferă de cancer şi nu avea simptome care să conducă la acest diagnostic, iar tumoarea i-a fost descoperită cu ocazia unui examen clinic.
Fiind vorba de o procedură minim invazivă, pacientul operat de profesorul Ioan Coman va putea fi externat joi sau vineri.
Operaţia efectuată este urmărită, etapă cu etapă, de un grup de medici rezidenţi.
Cancerul de prostată, frecvent la bărbaţii de peste 50 de ani, ocupă un loc important în patologia urologică, potrivit medicilor.
El are o evoluţie clinică lentă, insidioasă, fără manifestări imediate, fiind de cele mai multe ori descoperit întâmplător, la un examen clinic general, cum a fost şi cazul bărbatului operat la Cluj-Napoca.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Cluj: În premieră naţională, limba unui pacient este înlocuită cu o bucată de piept O echipă de la Clinica de chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca a realizat, miercuri, o operaţie în premieră naţională, de scoatere a limbii unui pacient şi de înlocuire a acesteia cu un muşchi de pe piept.
Cluj: Intervenţie chirurgicală transmisă în premieră mondială, în direct, în sistem 3D O echipă de medici români şi italieni a realizat, vineri, în premieră mondială, la Spitalul Municipal Clujana, o operaţie care a fost transmisă în direct, în sistem 3D. Astfel, o grupă de 30 de medici rezidenţi şi de studenţi au putut viziona, în timp real, ceea ce în mod normal nu vede decât chirurgul...
Cluj: 70 de intervenţii chirurgicale cu robotul da Vinci, în şapte luni, la Spitalul Municipal Cluj-Napoca, 3 iul /Agerpres/ - Din luna decembrie 2009, când la Spitalul Municipal a intrat în funcţiune robotul da Vinci, în unitatea sanitară au fost efectuate aproximativ 70 de intervenţii de chirurgie generală, urologie şi ginecologie, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul clinicii, prof...
Cluj: Intervenţie reuşită de extirpare a unor metastaze pulmonare, efectuată de o echipă a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca, condusă de Dan Nicolau, şeful secţiei de chirurgie toracică, a realizat, luni, prima intervenţie chirurgicală din clinică pentru stoparea evoluţiei unor metastaze pulmonare, cu un echipament ultramodern cu...
Prima intervenţie laparoscopică de extirpare a unui chist renal uriaş, la Clinica de Urologie a SCJ Mureş Conducerea Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, realizarea primei intervenţii laparoscopice de extirpare a unui chist renal uriaş, operaţie în premieră în centrul medical Târgu Mureş.