Cele mai citite
 


MS face precizări în cazul tinerei de la Arad cu reacţii după vaccinarea împotriva A/H1N1
miercuri, 27 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 27 ian /Agerpres/ - Comitetul de gripă al Ministerului Sănătăţii a analizat miercuri documentele medicale ale tinerei de 30 de ani, internată la Spitalul Judeţean Arad, cu suspiciunea de reacţie post-vaccinare după imunizarea cu vaccin pandemic.
Pe baza datelor clinice şi paraclinice transmise de unitatea sanitară, în prezent, Comitetul de gripă al Ministerului Sănătăţii a decis că nu poate fi reţinută o afectare neurologică a pacientei, aceasta neprezentând niciun element clinic obiectiv de afectare neurologică.
În acest context, specialiştii infecţionişti şi epidemiologi din cadrul Comitetului de gripă au declarat că este puţin probabilă o relaţie de cauzalitate între administrarea vaccinului pandemic şi simptomatologia acuzată de pacientă.
Tânăra a fost internată în Spitalul Judeţean Arad, după ce s-a vaccinat contra gripei noi, ulterior acuzând dureri musculare şi furnicături. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Încă 10.000 de doze de vaccin anti A/H1N1 solicitate de DSP Cele aproximativ 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 existente în stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost epuizate odată cu distribuirea acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Administraţia Spitalelor recomandă vaccinarea bucureştenilor împotriva virusului A/H1N1 Administraţia Spitalelor din Bucureşti face apel către locuitorii Capitalei să se vaccineze împotriva gripei de tip nou, pentru a diminua răspândirea virusului A/H1N1 şi a împiedica apariţia unei epidemii gripale.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 139 La nivelul judeţului Arad au fost confirmate marţi încă trei cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, toate în municipiul Arad, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 139, în lucru aflându-se un număr de patru probe, transmite corespondentul AGERPRES.
Vlădescu nu s-a vaccinat împotriva gripei A/H1N1 Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat miercuri că nu s-a vaccinat împotriva gripei A/H1N1 pentru că nu a avut timp, dar a recomandat familiei să se vaccineze.
Campania de vaccinare pentru gripa sezonieră începe pe 15 octombrie Campania de vaccinare gratuită a populaţiei împotriva gripei de sezon, derulată de Ministerul Sănătăţii, va începe pe data de 15 octombrie.