Cele mai citite
 


Centrul Medical Unirea - creştere cu 72 la sută a cifrei de afaceri, în 2009
miercuri, 27 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 27 ian /Agerpres/ - Centrul Medical Unirea a înregistrat, în 2009, o creştere a cifrei de afaceri cu 72 la sută, atingând o valoare de 69,5 milioane de lei, faţă de 40,2 milioane de lei, cât a avut în 2008, fiind cea mai spectaculoasă creştere din piaţa serviciilor medicale private, informează un comunicat al CMU.
Recordul de creştere l-a înregistrat activitatea chirurgicală în cadrul CMU, cu aproximativ 1.000 de intervenţii în spitalele Arcul de Triumf şi Regina Maria, activităţile spitaliceşti contribuind cu peste 2,2 milioane de euro în ultimul an. De asemenea, s-au înregistrat 500 de naşteri şi, deşi a avut loc o contracţie a veniturilor pentru un număr mare de beneficiari de servicii medicale, anul 2009 a fost unul în care, în valoare absolută, numărul arondaţilor corporate a crescut, iar un număr tot mai mare de persoane au apelat la serviciile medicale private.
Anul 2009 a însemnat pentru Centrul Medical Unirea, în primul rând, dezvoltarea pe orizontală, prin inaugurarea câtorva centre medicale în Bucureşti şi în provincie - CMU Sema Parc şi CMU Floreasca (Bucureşti), CMU Avamedica (Constanţa), CMU Moţilor (Cluj), CMU Sunrise (Ploieşti), precum şi achiziţia participaţiei majoritare la CIM Bacău - o investiţie de aproximativ un milion de euro. Totodată, CMU a deschis prima bancă de celule stem cu depozitare exclusiv în România.
'A fost un an bun pentru Centrul Medical Unirea, în primul rând pentru că afacerea este una solidă, cu accent pe creşterea organică, preponderent autofinanţată. Capitalul, provenit din preluarea de către fondul de investiţii 3i Plc a unei participaţii de 49 la sută, a fost destinat unei extinderi fără precedent pe piaţa serviciilor medicale private. În 2010, tot ce înseamnă profit este destinat susţinerii de noi investiţii', a declarat directorul general al Centrul Medical Unirea, Wargha Enayati.
2010 va însemna pentru CMU şi cea mai mare tranzacţie a anului, estimată la câteva zeci de milioane de euro, prin intrarea unui nou fond de investiţii. CMU a alocat un buget de investiţii de 20 de milioane de euro, din care 10 milioane de euro vor fi investiţi în deschiderea primului spital greenfield specializat pe chirurgie din Bucureşti, planificat a fi inaugurat în vara - toamna anului 2011.
'În ultimii doi ani, am fost foarte activi pe piaţa achiziţiilor şi a operaţiunilor de tip greenfield. Suntem direct interesaţi de extinderea în ţară şi în Bucureşti. La ora actuală CMU este furnizorul cu cea mai mare reţea proprie de policlinici: 11 în Bucureşti şi opt în ţară. Continuăm să purtăm negocieri cu operatori locali pentru eventuale achiziţii în oraşele cele mai mari din ţara. Ca şi până acum, ne vom asigura finanţarea din surse proprii, precum şi din împrumuturi şi din fonduri puse la dispoziţie de investitorii noştri. Este un mix care ne-a asigurat şi până acum potenţialul de extindere şi diversificare', a afirmat directorul general adjunct al CMU, Sergiu Neguţ.
Cea mai mare investiţie a Centrului a fost cea de 5,5 milioane euro, în Maternitatea Regina Maria, deschisă în decembrie 2008.
Centrul Medical Unirea a fost fondat în anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati şi a atras, la începutul anului 2007, ca acţionar minoritar, fondul 3i Plc din Marea Britanie. CMU îşi desfăşoară activitatea în 11 policlinici multidisciplinare în Bucureşti şi în colaborare cu peste 130 de clinici partenere în ţară.
Specializată pe furnizarea de servicii medicale integrate în sistem de arondare companii, CMU a depăşit cifra de 75.000 arondaţi şi este în continuă extindere. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Achiziţie medicală de un milion de euro Bacău, 18 ian /Agerpres/ - Centrul Medical Unirea (CMU) Bucureşti a achiziţionat o participaţie majoritară la Centrul de Investigaţii Medicale (CIM) Bacău, în cadrul celei mai mari achiziţii din domeniul medical înregistrată, până în prezent, în România.
Centru de investigaţii medicale, inaugurat la Bacău Centrul de Investigaţii Medicale (CIM) Bacău, investiţie în valoare de 1 milion de euro, a fost inaugurat, sâmbătă, în prezenţa autorităţilor locale şi mai multor invitaţi din lumea medicală românească, CIM fiind sucursală a Centrului Medical Unirea din Bucureşti.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Delta Health de către Centrul Medical Unirea Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică prin care Centrul Medical Unirea SRL preia controlul asupra Delta Health Care SRL şi asupra Delta Health Trade SRL, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, miercuri, AGERPRES.
Cluj: Reţeaua de sănătate Regina Maria a deschis o nouă policlinică, o investiţie de 300.000 de euro Reţeaua de sănătate Regina Maria a deschis, luni, la Cluj-Napoca, Policlinica Muzeului, o investiţie de 300.000 de euro.
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...