Cele mai citite
 


Un nou dispozitiv pentru pacienţii insulinodependenţi
miercuri, 27 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 27 ian /Agerpres/ - Un nou dispozitiv destinat diabeticilor insulinodependenţi a fost lansat, miercuri, de compania farmaceutică Novo Nordisk.
Acesta reprezintă o alternativă modernă la penu-rile clasice pentru insulină, oferind persoanelor care fac tratament posibilitatea să-şi administreze cu uşurinţă doza optimă necesară.
NovoPen4 este un dispozitiv durabil, folosit prin reîncărcarea cu un nou cartuş cu insulină.
Pacientul care trebuie să-şi administreze tratamentul în mod constant are posibilitatea alegerii unui dispozitiv durabil, modern şi uşor de transportat.
Acest tip de dispozitiv va fi oferit gratuit, prin intermediul medicilor diabetologi, tuturor pacienţilor cu diabet care primesc prescripţie medicală cu insulină produsă de compania Novo Nordisk.
El asigură un control mai bun al injecţiei, pacientul având siguranţa că îşi administrează exact doza de care are nevoie, eliminându-se riscul unei erori de dozaj, cât şi irosirea insulinei.
'Persoanele care suferă de diabet sunt persoane care necesită o îngrijire atentă, permanentă. Specialiştii din domeniul sănătăţii sunt de părere că în afecţiunile cronice, precum diabetul, cele mai bune rezultate se obţin atunci când pacienţii, dar şi familiile lor se informează constant şi din surse medicale oficiale despre inovaţiile care se petrec în domeniu', a declarat Bogdan Viaşu, manager general al Novo Nordisk.
Acest dispozitiv necesită o forţă de injectare a insulinei cu 50% mai mică faţă de dispozitivul anterior, simplificând şi mai mult momentul administrării tratamentului. El poate fi folosit pentru administrarea oricărei insuline în cartuş.
Prof. dr. Radu Lichiardopol, preşedintele Societăţii Naţionale de Diabet, a explicat, cu prilejul lansării noului dispozitiv, că acesta are o scală de gradare de trei ori mai mare pentru o mai bună citire şi siguranţă în setarea dozei, avertizare auditivă la finalul dozei, iar după fiecare injectare scala de gradare revine la zero şi asigură pacientul că a primit o doză stabilă.
Prof. dr. Lichiardopol a spus că acesta poate fi utilizat şi de copii după doi, trei ani, fiind unul dintre cele mai performante dispozitive.
Potrivit datelor furnizate de Casa de Asigurări de Sănătate, peste 600.000 de oameni primesc tratament pentru diabet, dar ''în spatele fiecărui diabetic există o altă persoană care poate avea diabet'', a precizat Lichiardopol.
El a subliniat că diabetul zaharat de tip non-insulinodependent reprezintă 85-95 % din totalul cazurilor de diabet din ţările dezvoltate şi prezintă un procent chiar mai ridicat în ţările în curs de dezvoltare.
Potrivit ultimilor statistici în 2007, diabetul a cauzat 3,8 milioane de decese la nivel global, ceea ce reprezintă peste 6% din rata mortalităţii.
Complicaţiile diabetului ar putea fi prevenite, a explicat prof. Lichiardopol, prin schimbarea dietei, creşterea activităţii fizice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă. Peste 50% dintre cei cu diabet nu sunt conştienţi de boala lor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Diabetul zaharat - problemă de sănătate publică prioritară! Diabetul zaharat înregistrează o creştere epidemică a numărului de cazuri în România. Cum afecţiunea are implicaţii serioase din perspectiva suferinței persoanelor afectate asupra sistemului sanitar şi financiar, atât prin costurile aferente îngrijirii medicale, cât şi prin resursele necesare...
Numărul cazurilor de diabetul zaharat de tip 2 în creştere Educaţia continuă a pacienţilor cu diabet zaharat reprezintă singura soluţie pentru a asigura succesul terapiei şi controlul evoluţiei acestei afecţiuni pe termen lung, au evidenţiat specialiştii diabetologi cu prilejul Congresului Naţional de Diabet de la Sibiu.
Diabetul - o afecţiune care necesită maximă atenţie Aproximativ 62.000 de bolnavi din Bucureşti erau înscrişi la nivelul anului 2009 în Programul Naţional de Diabet, relevă datele furnizate în cadrul evenimentului 'Viaţa cu Diabet', organizat la sfârşitul săptămânii trecute de către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti.
Pacienţii români cu diabet vor avea acces la un tip de insulină de ultimă generaţie, compensat 100% Pacienţii cu diabet vor avea acces la un nou tip de insulină de ultimă generaţie, România făcând astfel parte din primul val de ţări europene care introduc un astfel de tratament.
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...
Iaşi: Unul din cinci diabetici nu ştiu că au această boală Diabetul zaharat de tip 2 continuă să fie una dintre cele mai invalidante şi mai costisitoare afecţiuni, deşi până la 70% din cazuri pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, prof. univ.dr Mariana Graur, şefa Centrului Clinic de Diabet...