Cele mai citite
 


Teleorman: Amenzi pentru protejarea sănătăţii oamenilor
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 227.000 de lei reprezintă valoarea amenzilor aplicate anul trecut de specialişti ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Teleorman pe parcursul efectuării a peste 1.630 de acţiuni de inspecţii şi controale în unităţi de producţie şi comercializare.
Directorul adjunct al DSVSA Teleorman, Relu Coman, a declarat joi pentru AGERPRES că au fost date, de asemenea, mai multe avertismente, în două cazuri dispunându-se suspendarea activităţii.
Inspectorii de la DSVSA Teleorman au constatat şi sancţionat o serie de neconformităţi privind expunerea şi păstrarea alimentelor, manipularea neigienică, asigurarea condiţiilor de depozitare a materiilor prime şi semifabricatelor, trasabilitatea produselor alimentare.
În cursul anului trecut, la evaluările de risc, s-au recoltat aproximativ 1.450 de probe de la produse alimentare, de la apa folosită în fabricaţie şi de la ambalajele care vin în contact cu alimentele.
Potrivit lui Coman, nu s-au înregistrat situaţii deosebite privind depăşiri la pesticide, nitraţi sau alte substanţe.
De anul trecut Teleormanul a fost inclus în Sistemul naţional de alertă pentru alimente şi furaje, în 12 cazuri declanşându-se controale pentru identificarea unor neconformităţi. Aşa a fost depistat un import de lămâi şi morcovi, produse care prin substanţele utilizate la tratarea lor fitosanitară constituiau pericol pentru sănătatea oamenilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSVSA Bucureşti a aplicat 46 de amenzi în Piaţa Obor şi a retras de la comercializare peste 7 tone de alimente Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au aplicat 46 de amenzi în valoare de 102.100 lei şi au retras de la comercializare o cantitate de 7.137 kilograme de produse alimentare, ca urmare a neconformităţilor înregistrate în urma unor controale efectuate...
Amenzi de 36.000 de lei pentru operatorii bucureşteni din domeniul alimentar, în decembrie Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA) au aplicat, în luna decembrie, 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.950 lei, dar şi un număr de 53 avertismente pentru operatorii din domeniul alimentar de pe raza Capitalei, fiind dispusă şi...
Amenzi de 3.600 lei pentru unităţi de alimentaţie publică din incinta benzinăriilor Inspectorii sanitar-veterinari au amendat cu 3.600 de lei mai multe unităţi de alimentaţie publică şi de comercializare a produselor alimentare din incinta benzinăriilor, în primele 10 zile din octombrie, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor...
Amenzi în valoare de 23.200 lei aplicate de ANSVSA Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a aplicat 31 amenzi contravenţionale, în valoare de 23.200 lei, şi 115 avertismente operatorilor economici, în urma unor controale derulate în perioada 27 noiembrie - 7 decembrie 2009, potrivit unui comunicat al ANSVSA.