Cele mai citite
 


Olt: Copil cu degerături din cauza frigului de la şcoală
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O fetiţă în vârstă de 8 ani a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina după ce a suferit degerături din cauza frigului din şcoală, după cum susţin părinţii copilului.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cristina Tihan, a precizat că fetiţa de 8 ani, din Valea Mare, a fost adusă de mama ei la spital în urmă cu două zile şi medicii au constatat că minora prezenta degerături de gradul I la un deget de la piciorul stâng. După consultul medical, copilul a fost trimis acasă, dar miercuri a revenit la spital şi a fost internată la secţia Chirurgie Infantilă, cu diagnosticul 'degerături de gradul I la un deget al piciorului stâng'.
Părinţii copilului susţin că fata a suferit degerături din cauza frigului din clasa unde învaţă la Şcoala Generală Valea Mare.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, profesorul Marius Bălaşa, a declarat joi că nu ştia de acest caz şi că este surprins să afle că într-o şcoală din judeţ a fost atât de frig încât elevii să sufere degerături deoarece la începutul săptămânii a transmis tuturor şcolilor un document în care se arată că vor fi suspendate cursurile dacă în clase e prea frig.
'Nu ştiu nimic despre faptul că la şcoala din Valea Mare ar fi ger în clase. Sunt surprins să aflu că un copil a suferit degerături, pentru că ISJ Olt a trimis şcolilor un ordin în care se spune că vor fi suspendate cursurile dacă este frig în clase şi vor fi reprogramate orele pentru recuperarea materiei în perioada următoare. Mă voi informa şi voi afla dacă într-adevăr în şcoala din Valea Mare elevii au învăţat în frig', a spus Marius Bălaşa.
Alina Păun, mama fetei internată cu degerături, a declarat că a mers şi miercuri la şcoală şi a constatat că în clasă este foarte frig, că încălzirea se face cu o sobă cu lemne care era caldă, dar uşa clasei nu se închide şi copii stau la cursuri cu mănuşi şi geci.
'În clasă se face focul în sobă doar de ochii lumii, cred că numai pentru a ieşi fum, pentru că am fost şi ieri (n.r. miercuri, 27 ianuarie) şi am văut copii cu mănuşi şi paltoane. Fata mea îmi spunea în fiecare zi că în şcoală îi îngheaţă picioarele de frig ce este acolo, iar învăţătorul ei a recunoscut şi el că e frig şi de aceea le-a cerut copiilor să îşi pună mănuşile şi gecile groase la ore', a spus mama copilului. Aceasta consideră că directorul şcolii din Valea Mare vrea să muşamalizeze cazul şi dă vina pe gerul de afară pentru temperaturile scăzute din unitatea şcolară.
'Acestea sunt condiţiile, e ger afară, e frig şi în clasă, mi-a spus prima dată directorul Munteanu de la şcoală. Apoi, văzând că sunt nemulţumită, mi-a replicat că fata mea a suferit degerături din cauză că i-au îngheţat picioarele în drum spre şcoală sau acasă. Nu are cum să fie aşa pentru că fata merge mai puţin de 10 minute până la şcoală şi în mers nu îi degeră picioarele, iar în casă este cald', a adăugat Alina Păun.
Femeia a menţionat că fiica ei este acum în stare bună, sub supraveghere medicală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP: Recomandări ale medicilor în contextul avertizării de ger emisă de ANM Expunerea prelungită la frig poate cauza hipotermie, degerături, dar şi probleme legate de starea psihică precum somnolenţă, pierderi de memorie, dificultăţi de vorbire iar pe vreme friguroasă se pierde până la 50% din căldura corpului prin extremităţi, atenţionează Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului...
Vaslui: ISJ acuză autorităţile şi părinţii copilului care a ajuns la spital cu degerături Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui l-au externat pe elevul în vârstă de 14 ani ajuns la spital în cursul dimineţii de joi, cu degerături, după ce a venit pe jos până la şcoală aproximativ 4 kilometri.
Olt: Zeci de pacienţi cu fracturi la spitalul din Slatina Zeci de persoane care au alunecat pe gheaţă au ajuns în ultimele trei zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina cu fracturi ale membrelor şi diferite contuzii.
Bacău: Un bărbat a ajuns la medic cu degerături suprainfectate la picioare Un bărbat în vârstă de 76 de ani din comuna băcăuană Negri a uimit cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, după ce a ajuns în această unitate medicală având degerături cumplite la picioare, provocate de frigul de acum o lună şi jumătate.
Harghita: O femeie cu degerături la picioare şi un bărbat în hipotermie uşoară din cauza gerului O femeie a ajuns la spital cu degerături la picioare iar un bărbat avut nevoie de îngrijiri medicale din cauză că a intrat în hipotermie, ambii fiind găsiţi căzuţi în zăpadă.
Iaşi: Adus la spital după ce a lucrat în frig Un bărbat în vârstă de 38 de ani din oraşul Podu Iloaie a fost adus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi după ce a lucrat o oră în frig.