Cele mai citite
 


Bacău: Unii medici de familie ori şcolari au uitat de revaccinarea anti-HPV
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unii medici de familie ori şcolari din Bacău uită de necesitatea revaccinării împotriva virusului HPV, care duce la cancer de col uterin, în condiţiile în care dintre cele 470 de eleve băcăuance imunizate anul trecut cu prima doză de vaccin, doar 270 au primit şi a doua doză.
Aplicarea dozei doi, în prezent, şi trei, peste şase luni, este obligatorie aşa încât dr. Cecilia Lucaci, coordonatorul programelor de sănătate la Direcţia de sănătate publică Bacău, a făcut joi 'un nou apel către medicii restanţieri să ridice dozele necesare pentru continuarea imunizării'.
Cancerul de col uterin este una dintre cele mai frecvente boli în rândul populaţiei feminine. România se situează pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea datorată acestei maladii, de 6,3 ori mai mult decât media ţărilor din Uniunea Europeană. Cercetătorii au descoperit că boala este provocata de virusul HPV.
În prezent, există două tipuri de vaccin care ar trebui administrate fetelor înainte de debutul vieţii sexuale, însă o serie de dispute medicale privind administrarea acestora a făcut ca mulţi părinţi să fie reticenţi în a-şi lăsa copilele să fie imunizate, astfel încât, cu toată campania media dusă de ministerul de resort, au fost imunizate doar o mică parte din fetiţele ce trebuiau să fie vaccinate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medici de familie: 6 femei mor zilnic în România de cancer de col uterin cancerul de col uterin este singurul tip de cancer care poate fi prevenit printr-un vaccin, însă România este în continuare fruntaşă atât în ceea ce priveşte incidenţa, cât şi mortalitatea, iar zilnic 6 femei pierd lupta cu această boală, a declarat marţi într-o conferinţă de presă medicul primar Cr...
Campanie de informare privind prevenţia şi depistarea cancerului de sân şi col uterin Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură a desfăşurat, timp de un an, o companie de educare privind prevenţia şi depistarea precoce a cancerului de sân şi de col uterin.
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.
Dr. Cristian Irimie: Cancerul de col poate fi prevenit Bucureşti, 20 mai /Agerpres/ - România ocupă primul loc în Europa în ceea ce priveşte incidenţa şi mortalitatea în cazul carcinomului de col uterin.
Hunedoara: Riscul de cancer uterin şi de col uterin, peste media naţională Deva, 25 ian /Agerpres/ - Femeile din judeţul Hunedoara prezintă un risc de îmbolnăvire de cancer uterin şi de cancer de col uterin mai mare decât media naţională, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, făcute publice, marţi, cu ocazia marcării Săptămânii Europene a Cancerului...
Diagnosticarea infecţiilor cu HPV şi prevenţia cancerului de col uterin În fiecare an, în întreaga lume, au fost înregistrate mai mult de 400.000 de cazuri noi de cancer de col uterin şi s-au raportat mai mult de 200.000 de cazuri de deces datorate cancerului de col uterin, făcând din acest tip de cancer a doua cauză de deces după cancerul de sân.