Cele mai citite
 


Amintirile neplăcute pot fi îndepărtate cu ajutorul unor medicamente pentru reglarea tensiunii arteriale
luni, 23 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Amintirile neplăcute, traumatizante, ce provoacă atacuri de panică sau anxietate, pot fi îndepărtate cu ajutorul medicamentului propranolol, prescris pentru reglarea tensiunii arteriale, conform unui nou studiu, informează cotidianul The Telegraph.

Această descoperire ar putea duce la identificarea unor noi metode de tratare a persoaneor care suferă de stres post-traumatic după ce au supravieţuit unor evenimente precum atacuri teroriste sau dezastre naturale.

Noile studii indică faptul că medicamentele din familia beta-inhibatoarelor, medicamente folosite de obicei pentru a tratata hipertensiunea arterială, pot bloca procesul de reconsolidare a amintirilor despre astfel de evenimente traumatizante.
Un nou experiment realizat pe voluntari confirmă această teorie. O echipă de cercetători olandezi au creat în mod artificial o serie de astfel de amintiri traumatizante unui grup de 60 de participanţi, asociind imagini de păianjeni cu un şoc electric de mică intensitate
După 24 de ore de la experiment, participanţilor li s-au proiectat imagini cu păianjeni şi au fost testate reacţiile lor de răspuns. Administrarea de propranolol înainte de reactivarea acestor amintiri a dus la o reducere a intensităţii răspunsului voluntarilor, aceştia fiind mult mai puţin afectaţi de imaginile cu păianjeni.

Studiul, coordonat de Prof. Merel Kindt şi colegii săi de la Universitatea din Amsterdam, a fost publicat în ultimul număr al revistei Nature Neuroscience.AGERPRES/(Bălu Codruţ)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cardiologie: oamenii veseli au o inimă mai sănătoasă, potrivit unui studiu Depresia este considerată de multă vreme un factor de risc pentru problemele cardiace. Pentru a evita crizele de inimă, se ştie că se recomandă o hrană corectă şi sport. Însă un studiu recent arată că şi veselia poate contribui la reducerea acestui risc. Prin urmare, este bine să fii vesel, chiar atunci...
Clinica de Cardiologie din Târgu Mureş a lansat un volum cu studii din ultimii 40 de ani Cele mai importante studii şi cercetări ale Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş din ultimii 40 de ani, printre care şi premierele medicale introduse de colectivul de aici în medicina românească, au fost publicate în volumul Cardio Remember, lansat joi, la...
Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES educă în Bucuresti medici specialiști din Olanda, Italia și Germania Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie IntervenționalăARES continuă seria trainingurilor de specialitate printr-un seminar aplicat, pe tema embolizării adenomului de prostată, pentru medici specialiști din Olanda, Italia, Germania și Portugalia.
Constanţa: Centru de cardiologie intervenţională inaugurat la Spitalul Judeţean, investiţie de un milion de euro Un modern centru de cardiologie intervenţională a fost inaugurat, miercuri, la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, investiţie de aproape un milioan de euro realizată printr-un parteneriat public privat.
Iaşi: Institutul de Cardiologie "George Georgescu" din Iaşi a fost încadrat în categoria I M Deputatul PDL Cristina Dobre a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Institutul de Cardiologie "George Georgescu" din Iaşi a fost încadrat în categoria I M.
UPDATE/DNA: Şefa Secţiei de Cardiologie(Spitalul Constanţa), sub control judiciar, în legătură cu internarea lui Nicuşor Constantinescu Procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de Raluca-Irinel Parepa, şefă a Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, şi faţă de Marius Ţoringhibel, medic primar în cadrul aceleiaşi secţii, pentru favorizarea făptuitorului, în legătură...