Cele mai citite
 


CNA a interzis spotul la medicamentul Bioflu
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, oprirea de la difuzare a spotului publicitar pentru medicamentul Bioflu, care nu este avizat de Agenţia Naţională a Medicamentului şi care încalcă legislaţia audiovizuală privind publicitatea înşelătoare.

Potrivit CNA, în spotul publicitar Bioflu sunt prezentaţi mai mulţi oameni care se află într-o sală de şedinţă. Aceştia tuşesc în loc să vorbească. Pe ecran apare titlul 'Scapă de gripă până nu te obişnuieşti cu ea', în timp ce o voce din off spune 'Bioflu - tratează rapid simptomele răcelii şi gripei'. Totodată, pe ecran sunt prezentate informaţiile: 'Capsule de zi şi de noapte pentru răceală şi gripă', 'cel mai bun preţ de pe piaţă'.
Potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului din cadrul Ministerului Sănătăţii, spotul TV Bioflu nu are viza Agenţiei. Totodată, Agenţia Naţională a Medicamentului a informat CNA că a dispus retragerea acestuia de pe piaţă şi a înştiinţat compania Biofarm SA asupra acestei decizii în 15 ianuarie 2010.
Spotul a fost analizat şi de Comitetul Etic al Consiliului Român pentru Publicitate (RAC), care a sesizat o încălcare a Codului de Practică în Publicitate elaborat de RAC, prin afirmaţia 'cel mai bun preţ de pe piaţă'.
Spotul încalcă art. 2.4 b) din Codul de Practică în Publicitare, elaborat de RAC, potrivit căruia 'publicitatea trebuie să evite orice afirmaţie sau reprezentare care ar putea înşela consumatorii, inclusiv prin omisiune, sugerare, ambiguitate ori exagerare, în special în ceea ce priveşte valoarea produsului şi preţul total plătit de consumator'.
De asemenea, este încălcată şi art. 11.2 din Cod care menţionează că trebuie să fie clare criteriile de selecţie a elementelor comparate trebuie, iar elementele comparate trebuie să fie corect selectate şi reprezentative, astfel încât cel care compară să nu încerce să obţină un avantaj necuvenit'.

Notare
Comentarii
de Viorel
Felicit C.N.A pentru initiativa de a interzice spotul mincinos insa cred ca amenzile ar trebui sa fie de 10 ori mai mari.
in felul asta ar ajunge mai multi bani la buget si ar exista si probabilitatea ca romanul sa primeasca mai putine astfel de informatii mincinoase !!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RACEALA SI GRIPA la copii - Cauze, simptome si tratament Urmariti un interviu video cu dr. Rodica Lazar Contes, Medic Primar Pediatru. Intrebari la care pediatrul ofera mamicilor raspunsuri: 1. Care este diferenta dintre raceala si gripa? 2. Cand este cazul sa ii dam unui bebelus antibiotic? 3. Se face exces de antibiotic? 4. Cum prevenim racelile? 5...
Fereste-te de raceala si gripa! A inceput sezonul racelilor. E mai putina lumina, ba e cald ,ba e frig si corpul uman nu face fata prea bine schimbarilor. Urmareste clipul pentru a afla cateva trucuri pentru a te feri de raceli si de gripa. http://www.amyslist.tv/
Diferenţa dintre răceală şi gripă Deşi la prima vedere, răcealaşi gripa au manifestări comune, fiecare are particularităţi ce le diferenţiază una de cealaltă. Astfel, încă de la debut, organismul oferă semnale distincte ce ajută la deosebirea acestor două tipuri de viroze respiratorii, iar pacientul poate lua din timp...
Cinci greseli care agraveaza raceala si gripa “Ia o aspirina si o sa-ti treaca“ – un sfat comun pe care-l primim atunci cand ne confruntam cu primele semne ale racelii. Cu toate acestea, ignorarea simptomelor timpurii este una dintre cele mai comune greseli care agraveaza majoritatea afectiunilor, inclusiv virozele respiratorii sau gripa...
Cum tratăm răceala şi gripa Răceala este cea mai frecventă afecţiune în sezonul rece. www.Catena.ro
Dieta recomandata in caz de raceala sau gripa! In zilele noastre, mai mult ca oricand, suntem constienti ca o alimentatie adecvata este necesara pentru a ne mentine sanatatea, pentru a ne intari sistemul imunitar si a ne ajuta sa ne recuperam mai repede si mai usor dupa o boala. Atunci cand organismul nostru se lupta cateva zile sau chiar saptamani...