Cele mai citite
 


Sorin Oprescu anunţă crearea unui Serviciu de Ambulanţă în subordinea PMB
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general Sorin Oprescu a anunţat joi la o conferinţă de presă că intenţionează să creeze pe lângă Primăria Capitalei un sistem de ambulanţă, complementar celui deja existent.
El a anunţat totodată că va prelua în subordine un număr de 31 de spitale, care se vor adăuga celor 18 aflate deja în administrarea Primăriei.
Potrivit edilului-şef, primele ambulanţe ar putea patrula pe străzile Capitalei încă din acest an. El a dat asigurări că nu va exista o concurenţă cu actualul Serviciu de Ambulanţă.
'Imaginaţi-vă că orice manifestare populară este supravegheată complementar de două-trei sau mai multe maşini, pentru acordarea primului ajutor - cu medici de urgenţă tineri şi aparatură medicală modernă', consideră prof. Oprescu.
Primarul general a precizat că acest serviciu va fi apelat de către cei în nevoie tot prin intermediul apelului de urgenţă 112.
În ceea ce priveşte preluarea spitalelor, Oprescu a spus că această operaţiune se va realiza după o întocmire riguroasă a unei strategii coerente care să ţină seama de costuri. El a spus că pentru atingerea acestor obiective sunt necesare parteneriatele public-private.
Pe de altă parte, primarul general a spus că în cele 18 spitale, pe care municipalitatea le-a preluat în urmă cu opt luni, s-au făcut investiţii de peste 40 milioane de euro - 70 milioane lei în utilităţi publice, iar 100 de milioane lei în investiţii.
Potrivit acestuia, pentru acest an, ar fi nevoie de aproximativ de 100 de milioane de euro pentru investiţii în spitale.
'Ne-am ocupat de acoperirea cheltuielilor de bază, cum ar fi utilităţile, lucrările de igienizare, precum şi cele de modernizare a spaţiilor hoteliere şi achiziţii de aparatură medicală performantă', a mai precizat primarul general.
Primarul general a mai spus că spitalele 'Sfânta Maria', 'Foişor', 'Carol Davilla' şi 'Colentina', ai căror directori s-au aflat la conferinţă, şi în care s-au făcut cele mai mari investiţii în 2009.
Primarul general a făcut trimitere şi la investiţiile care vor fi făcute anul acesta pentru construirea unui spital pediatric în curtea Spitalului 'Victor Gomoiu', şi a unui corp de clădire în curtea Spitalului 'Colentina', care se va adresa persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare şi cerebrale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Bistriţa-Năsăud: Primul serviciu de ambulanţă privat din judeţ, înfiinţat de către Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" din Bistriţa a inaugurat, marţi, în prezenţa mitropolitului Clujului, Andrei, un serviciu privat de ambulanţă - proiect unic atât în Patriarhia Română, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
Alba: Serviciu Privat de Ambulanţă, inaugurat de Crucea Roşie Crucea Roşie Română (CRR) Filiala Alba a lansat joi Serviciul Privat de Ambulanţă, care va fi deservit pentru început de patru ambulanţe dotate cu echipamente noi, conform standardelor în vigoare, precum şi de personal medical cu pregătire şi experienţă în acest domeniu de activitate  - medici, asistenţi...
Serviciu de Ambulanţă complementar al Primăriei Directorul Administraţiei Spitalelor - Primăria Capitalei, dr. Marius Savu, a declarat vineri pentru AGERPRES că se doreşte crearea unui serviciu complementar de ambulanţă, care îşi propune să transporte bolnavii de la un spital la altul, de la spital la analize şi, de asemenea, să asigure asistenţa...
Sorin Oprescu solicită continuarea măsurilor de combatere a efectelor caniculei Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat reprezentanţilor direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) să continue măsurile de combatere a efectelor caniculei, având în vedere avertizarea de cod galben din această perioadă, informează un comunicat al...
SMURD a asistat peste 225.000 de persoane în cinci ani de activitate Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...