Cele mai citite
 


Botoşani: Managerul Spitalului Judeţean vrea să se împrumute pentru a scăpa de datoriile vechi
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Judeţean 'Mavromati' din Botoşani, medicul Cornel Enache, vrea să recurgă la contractarea unui împrumut în valoare de zece milioane de lei pentru plata datoriilor restante către furnizori.
El spune că ratele lunare vor fi plătite din veniturile proprii ale instituţiei. În aceste condiţii, el va solicita Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii aviz pentru obţinerea creditului.
'Un împrumut se va solda cu reducerea gradului de îndatorare a spitalului la zero. Plata ratelor lunare, care nu vor depăşi 40.000 de lei, se pot achita şi din veniturile proprii, iar garantarea împrumutului se poate face cu veniturile realizate din prestările medicale efectuate. Spitalul ar urma să plece de la zero, cu condiţia să nu mai facă alte datorii. Rata este plătibilă', a spus Enache, care susţine că propunerea sa se bazează pe precedentele deja create la nivel naţional.
Creditul pe care ar urma să îl contracteze Spitalul Judeţean ar urma să fie utilizat pentru plata furnizorilor de utilităţi, de alimente, dar şi a firmelor distribuitoare de medicamente şi materiale sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Preşedintele CJ critică intenţia Ministerului Sănătăţii de a comasa spitalele Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, critică intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul de Copii şi a le transfera în subordinea Spitalului Judeţean Mavromati.
Spitalele nu fac faţă datoriilor pe care le au Botoşani, 7 aprilie /Agerpres/ - Spitalele din judeţul Botoşani nu pot să-şi achite datoriile către furnizorii de medicamente, din cauza întârzierii aprobării bugetelor, transmite corespondentul AGERPRES.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Botoşani: Prefectul cere Ministerului Sănătăţii o verificare a activităţii DSP, după scandalul neautorizării Sanatoriului Podriga Botoşani, 3 iun/ Agerpres/- Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a solicitat ministrului Sănătăţii să dispună o anchetă la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în urma scandalului legat de neautorizarea sanitară a Sanatoriului Podriga.
Botoşani: Medic de familie verificat de Casa de Asigurări după ce a anunţat că îşi vinde cabinetul şi pacienţii Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate din Botoşani a declanşat o anchetă pentru a verifica activitatea unui medic de familie care a postat un anunţ pe un site de specialitate prin care îşi anunţă intenţia de a vinde cabinetul medical, inclusiv pacienţii asiguraţi aflaţi pe lista sa.
Botoşani: Colectă de alimente şi apă pentru bolnavii de la Sanatoriul Podriga Botoşani, 27 iun /Agerpres/- Cantităţi importante de alimente, apă şi sucuri au fost colectate în cadrul unei campanii de ajutorare a Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga.