Cele mai citite
 


Sorin Oprescu: Serviciile medicale publice sunt esenţiale
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciile medicale publice sunt esenţiale, a declarat joi, la o conferinţă de presă, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care consideră a fost greşit modul de concepţie şi abordare a rolului pe care trebuie să îl aibă administraţia locală în ceea ce priveşte aceste servicii, pentru că omul trebuie să fie prioritate 'zero'.
'Doresc, atât timp cât voi fi primar general, să mă implic în formarea, consolidarea unui sistem medical integrat pentru populaţia Bucureştiului', a precizat Oprescu, menţionând că preluarea celor 18 spitale de către municipalitate şi a altora 31 într-un viitor apropiat reprezintă prima etapă în derularea procesului de descentralizare a acestui sistem.
Potrivit edilului-şef, asistenţa medicală a Capitalei este foarte importantă. 'Avem în vedere să asigurăm spaţii medicale în şcoli, condiţii normale de lucru pentru cadrele medicale şi programe coerente', a spus Oprescu.
El a adăugat că are în vedere dezvoltarea asistenţei medicale şi sociale pe nucleul fundaţiei 'Crucea galbenă', fundaţie care a asigurat asistenţa la domiciliu timp de 14 ani.
Printre priorităţile primarului general se află modernizarea Spitalului 'Filantropia', precum şi a Spitalului de chirurgie maxilo-facială 'prof.dr. Dan Teodorescu'.
Directorul general al Direcţiei Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Capitalei, Marius Savu, a declarat că se impune continuarea procesului de descentralizare a sistemului sanitar, iar pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie urgentă de o coerenţă legislativă în domeniu.
El a explicat că, în momentul de faţă, decizia este foarte centralizată. 'Pentru a putea trece la o eficientizare a activităţii se impune să ni se dea mai multă putere de decizie decât în prezent. Deci, avem nevoie de mai multă libertate, pentru că profesia medicală este una liberală prin definiţie, iar autoritatea centrală trebuie să aibă încredere în cea locală', a completat Savu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Primarul general le-a cerut operatorilor de deszăpezire să acţioneze cu prioritate pe arterele din urgenţa I Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut luni, la comandamentul de iarnă, operatorilor de deszăpezire să acţioneze cu prioritate pe arterele din urgenţa I, în baterii, utilajele urmând să fie însoţite de echipaje ale Poliţiei Rutiere, astfel încât intervenţia acestora să fie eficientizată...
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare: