Cele mai citite
 


Attila Cseke anunţă că vor fi 'schimbări semnificative' la conducerea spitalelor
joi, 28 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 28 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că de la preluarea portofoliului de nu a schimbat niciun manager de spital din ţară, însă vor urma schimbări, în primul rând pe criterii de eficienţă.
'Până în prezent nu am schimbat niciun manager de spital din România, ceea ce nu înseamnă că poate de mâine nu voi schimba zece. Nu mă întrebaţi dacă voi face sau nu, dar nu doresc să fac valuri de schimbări doar pentru că au venit alţii şi doresc să îşi pună oamenii în sistem. Acolo unde va fi cazul, acolo vom schimba fără îndoială. Şi vor fi schimbări, asta pot să vă spun în mod sigur, în foarte scurt timp, şi schimbări semnificative. Dar nu vom schimba pe toată lumea pentru că eu totuşi cred şi am văzut exemple care atestă că sunt şi exemple bune, că nu numai finanţarea contează câteodată, contează şi omul, contează şi calitatea managerului de spital. Nu doresc să fac comentarii asupra unor înţ elegeri (politice - n.r.) sau neînţelegeri la nivel local', a afirmat ministrul.
Întrebat dacă va respecta protocoalele PD-L - UDMR semnate la nivel local şi care privesc inclusiv împărţirea unor funcţii la conducerile spitalelor, Attila Cseke a precizat că, deocamdată, nu a luat în considerare acest lucru.
'Este o problemă care s-a încheiat la nivel local şi eu nu vreau să o comentez. Nu o să fac schimbări la nivel de procente, 10% sau 20, că atunci voi face exact ceea ce am vorbit (schimbările făcute de predecesorii săi la cârma Ministerului Sănătăţii - n.r.), despre un cadru legislativ schimbat. E acelaşi lucru ca a schimba 100%. Vom face o analiză şi să ştiţi că vor fi schimbări, pentru mine am nişte idei că vor fi schimbări, pentru că semnalele din această lună arată că la conducerea unor spitale sunt probleme', a subliniat Cseke.
Acesta a ţinut să arate că nu îşi propune să schimbe conducerile tuturor spitalelor.
'Dacă mergeţi puţin înapoi o să vedeţi, din directori au devenit directori generali, din directori generali, manageri, ceea ce a determinat sigur schimbarea tuturor oamenilor din conducerea spitalelor. Eu nu am făcut acest lucru şi nici nu îmi propun nici de acum încolo', a accentuat ministrul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Dr. Radu Deac susţine că Attila Cseke a recunoscut că desfiinţarea IBCvT a fost o decizie politică Profesorul universitar doctor Radu Deac a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că fostul ministrul al Sănătăţii, Attila Cseke, ar fi recunoscut în faţa sa că desfiinţarea Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş a fost o decizie strict politică.
Mureş: Ministrul Sănătăţii, la deschiderea Congresului Naţional de Farmacie din România Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a participat, joi, la deschiderea celei de-a XIV-a ediţii a Congresului Naţional de Farmacie din România, subliniind că, în ultimii ani, reţeaua de farmacii a cunoscut o dezvoltare însemnată în ţara noastră, numărul farmacii dublându-se practic în 10 ani.
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Attila Cseke: SMURD-ul din România a devenit un model şi pentru alte state Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - SMURD-ul românesc a devenit un model şi pentru alte state, a precizat, vineri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, la Târgu Mureş, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.
Eugen Nicolăescu: La Târgu Mureş se va înfiinţa un centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va iniţia procedurile pentru înfiinţarea, la Târgu Mureş, a unui centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii, care să pregătească specialişti atât pentru Spitalul Marie Curie din Bucureşti,...
Ministrul Sănătăţii sugerează UNCJR să apeleze inclusiv la management privat pentru spitalele preluate Târgu Mureş, 5 iun /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, prezent la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România de la Sovata, le-a spus membrilor UNCJR că pot să angajeze firme private care să asigure managementul spitalelor pe care le vor prelua, a declarat, sâmbătă...