Cele mai citite

Comunicat de presă - Asociaţia "Salvează o inimă"
luni, 3 august 2015   ::   0 Comentarii :: :: Stiri

COMUNICAT DE PRESÃ
Riscă să nu mai meargă niciodată, dacă nu se operează urgent

Elena Petică, o fetiţă de numai 6 ani, suferă de luxaţie neurologică de şold şi, deşi a trecut prin multe operaţii, problemele ei de sănătate nu s-au rezolvat. Acum, Elena riscă să nu mai mergă niciodată, dacă nu va beneficia de prima intervenţie chirurgicală la şoldul drept, iar suma de care are nevoie este de 23.500 lei.

Din cauza malformaţiei la coloană, Elena Petică a avut o copilărie tristă, în care jucăriile au fost înlocuite cu o ortoză purtată timp de 3 ani, aproape toată ziua. În plus, luni de zile, Elena a fost imobilizată în gips, iar spitalul i-a fost devenit a doua casă. Elena şi-a dorit mereu să devină o balerină de succes, iar salvarea ei stă în mâinile reputatului doctor Alexandru Thiery, de la Spitalul Monza din Bucureşti. Medicul a realizat, de curând, o premieră medicală în România, reuşind să opereze cu succes o pacientă de 14 ani, care suferea de scolioză dublă, asociată cu malformaţia măduvei spinării.

Doctorul Alexandru Thiery: 'Indicaţia chirurgicală este certă: un pacient cu luxaţie neurologică de şold trebuie operat pentru că altfel îşi va pierde mersul'

'Elena a avut un mielomeningocel, a fost operată la foarte scurt timp după naştere de colegul nostru neurochirurg, doctorul Sergiu Stoica, în cadrul Spitalului Marie Curie, cu o evoluţie din punct de vedere neurologic excelentă, însă cu un şold instabil, aşa cum sunt şoldurile neurologice. De ce sunt instabile: există un oarecare dezechilibru de tonus muscular la aceşti copii, indiferent că au boală spastică sau o boală flască. Mielomeningocelul este o boală flască, musculatura este în general moale, şoldul devine instabil şi încet-încet se luxează. Nu este displazia luxantă de şold pe care o ştim la nou-născut, ci şoldul se formează normal în viaţa intrauterină, dar încet-încet capul femural se subluxează din cauza unor forţe musculare dezechilibrate. Intervenţia este o operaţie relativ complicată, dar cu rezultate foarte bune, însă la pacientul neurologic există un risc de recidivă. Şolduri perfect operate cu o acoperire excelentă a capului femural pot să recidiveze pentru că noi, din păcate, nu tratăm cauza. Nu avem cum să o tratăm! Acei neuroni prost formaţi în perioada embrionară nu pot fi înlocuiţi şi ei nu vor inerva corect musculatura. Noi tratăm efectul problemei, iar cauza persistă, lucru care ar putea să ducă la recidivă. Totuşi, indicaţia chirurgicală este certă: un pacient cu luxaţie neurologică de şold trebuie operat pentru că altfel îşi va pierde mersul', declară Alexandru Thiery, medic primar în ortopedie pediatrică a Spitalului Monza din Bucureşti.

Pentru a o ajuta să strângă toţi banii de care are nevoie, Asociaţia 'Salvează o inimă' a demarat de urgenţă o campanie naţională de strângere de fonduri, pe platforma https://salveazaoinima.ro/campaigns/elena-petica/, unde oamenii cu suflet pot dona online, sau în conturile bancare ale mamei: RO58BRDE180SV73264951800 (Lei) sau RO41BRDE180SV00372701800 (Euro). Până la ora actuală, Asociaţia a reuşit să strângă aproximativ 20% din suma de care are nevoie până la jumătatea lunii septembrie.

Asociaţia "Salvează o inimă" a fost înfiinţată pe data de 17 decembrie 2012, şi îşi doreşte să reunească sub acelaşi acoperiş un număr cât mai mare de profesionişti din diferite domenii, oameni bine pregătiţi şi motivaţi, oameni de bine, oameni simpli, cinstiţi şi oneşti, oameni care cu suflet şi dedicare pot ajuta în campaniile şi proiectele noastre şi astfel împreună să ne atingem scopul final de a lăsa copiilor noştri o moştenire valoroasă, mărturie a faptului că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie şi suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcţie bună.
Notare
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
ŞTIINŢÃ: Intervenţie chirurgicală in utero în premieră în România O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, la Maternitatea Regina Maria, în martie 2012, după ce o femeie aflata în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, la o ecografie de rutină, a aflat că bebeluşul ei este foarte bolnav. Medicul ei curant a sfătuit-o...
Campanie de strângere de fonduri pentru transportul unui copil de 3 ani în Germania, pentru control cardiologic Asociaţia "Salvează o inimă" organizează o campanie de strângere de fonduri în valoare de aproximativ de 1.000 de euro pentru transportarea Larisei Stancu (3 ani) în Germania, unde aceasta va beneficia de un control cardiologic, informează un comunicat al asociaţiei, transmis AGERPRES.
Intervenţie chirurgicală în premieră La Spitalul de Urgenţă Pediatrică "Marie Curie" (Budimex) a avut loc joi în premieră o intervenţie chirurgicală care a utilizat o tehnică nouă.
Premieră chirurgicală, la Spitalul Bagdasar Arseni O echipă de medici de la Spitalul "Bagdasar Arseni", condusă de neurochirurgul Jean Ciurea, a efectuat la începutul acestei săptămâni o intervenţie chirurgicală în premieră în România la o pacientă cu distonie primară complexă cervicală şi axială, operaţia constând în introducerea unui electrostimulator...
Botoşani: Asociaţia 'Salvează o inimă' demarează o campanie de strângere de fonduri pentru o fetiţă de un an cu leucemie Asociaţia "Salvează o inimă" Botoşani derulează o campanie pentru strângerea de fonduri în vederea sprijinirii unei fetiţe de un an care suferă de leucemie limfoblastică, se precizează într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.