Cele mai citite
 


Timiş: Primul card electronic de sănătate
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Timişoara a fost lansat, joi, primul card de sănătate electronic, rezultat al cooperării dintre Centrul de Radioimagistică condus de fostul director al Spitalului Judeţean, dr. Florin Bîrsăşteanu, şi Syonic Timişoara.
'Cardul este foarte eficient şi poate fi utilizat şi în străinătate. Practic, cu acest card se pot accesa toate datele medicale ale pacientului posesor, prin transferul informaţiilor digitale radiologice în fişa electronică. Cardul este deosebit de folositor, mai ales în cazul în care purtătorul are probleme acute de sănătate, şi, spre exemplu, cade pe stradă. Echipajul medical de urgenţă poate accesa pe loc datele referitoare la pacient, poate afla afecţiunile de care suferă, având în faţă, practic, toată fişa medicală a acestuia şi nu se mai pierde timp cu anamneza sau alte analize', a explicat Bîrsăşteanu pentru AGERPRES.
Informaţiile sunt stocate într-o bază de date comună, la care au acces atât cabinetele medicale, cât şi spitalele. Mai mult, fişele electronice pot fi traduse în limba maghiară şi engleză, doar în câteva secunde.
În vestul ţării, opt spitale sunt dotate cu astfel de cititoare de carduri, iar 278 de cabinete, centre sau laboratoare medicale folosesc baza de date informatică pentru stocarea datelor de pe fişa electronică a pacienţilor. Pentru medicii de familie, existenţa acestor carduri înseamnă economie de timp.
'Momentan cardurile de sănătate sau fişele electronice se găsesc numai în sistemul privat, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii încearcă, de mai mult timp, implementarea sistemului', a spus Bîrsăşteanu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: SJU se confruntă cu un deficit de câteva sute de cadre medicale; asistentele preferă să se facă vânzătoare la butic spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara are, în prezent, un deficit de sute de cadre medicale, circa 30% din necesar, neavând resurse financiare pentru a angaja medici specialişti - care în străinătate
Timiş: Asociaţia Pacienţilor cu Aritmii doreşte mai multă atenţie pentru această categorie de bolnavi Medicii de familie care au participat la Congresul Naţional de Medicina Familiei de la Timişoara s-au înscris, sâmbătă, în Asociaţia Pacienţilor cu Aritmii (APA) şi au semnat petiţia globală pentru ca statele membre să recunoască fibrilaţia atrială ca un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral...
Timiş: Clinica de chirurgie cranio-maxilo-facială se modernizează cu bani europeni Timişoara, 13 ian /Agerpres/ - Ambulatoriul Clinicii de chirurgie cranio-maxilo-facială din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Timişoara va intra într-un amplu proces de modernizare, lucrările ridicându-se la peste trei milioane de lei.
Timiş: Linia automată de analize medicale de la Spitalul Judeţean, unică în ţară, a intrat în funcţiune Spitalul Judeţean Timişoara a pus în funcţiune o linie automată de analize ultraperformantă, unică în ţară, care poate realiza până la patru sute de tipuri de analize pe oră şi poate stoca zece mii de probe, iar preţul analizelor este la jumătatea celor care se practică în restul laboratoarelor.
Timiş: Medicii de urgenţă vor un elicopter SMURD Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara cer să li se repartizeze un elicopter SMURD, deşi nu cred că anul acesta vor primi în dotare un astfel de aparat.
Timiş: Linie automată de analize medicale, unică în ţară, la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean Timişoara a pus în funcţiune o linie automată de analize ultraperformantă, unică în ţară, care poate realiza până la patru sute de tipuri de analize pe oră şi poate stoca zece mii de probe.