Cele mai citite
 


Attila Cseke: MS va analiza cazurile de pensionare pe caz de boală
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii va face o analiză pe judeţe privind cazurile de pensionare pe caz de boală, a anunţat, joi, la Târgu-Mureş, ministrul de resort, Attila Cseke, care a precizat că deja există un judeţ căruia i s-a retras dreptul de a face pensionări medicale.
''Există un judeţ căruia i s-a retras dreptul de acorda pensionări medicale şi toţi trebuie să vină la Bucureşti. Dar altă soluţie de control al statului, în prezent, asupra unui judeţ nu prea există. De aceea vă vorbesc despre descentralizare'', a spus ministrul.
Acesta a precizat că ministerul va lua măsuri drastice acolo unde, în urma anchetei, vor rezulta discrepanţe majore în ceea ce priveşte numărul de pensionaţi pe caz de boală.
''Deşi nu se pot face distincţii de genul acesta, acolo unde am dublu de pensionaţi la acelaşi nivel al judeţului faţă de alt judeţ, acolo evident am o problemă şi vom lua măsuri. Întotdeauna când iei o măsură radicală vor fi loviţi şi cei care nu merită, pentru că la orice soluţie radicală nu-i poţi lovi doar pe cei care abuzează de sistem'', a mai spus Attila Cseke.
Ministrul a precizat că a primit un e-mail din partea unui cetăţean român care lucrează în Italia şi care i-a relatat că în 5 zile de concediu medical a fost vizitat de trei ori de poliţişti, pentru a se vedea dacă se află la domiciliu.
''M-a pus pe gânduri. Există soluţii la ceea ce vedem că se întâmplă'', a conchis ministrul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: Ministerul Sănătăţii nu a propus desfiinţarea vreunui număr de spitale Ministerul Sănătăţii nu a propus un număr de spitale pentru a fi desfiinţate, însă o serie de astfel de unităţi vor fi transformate în alt fel de instituţii de îngrijire socială, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, după o rundă de discuţii în cadrul grupului de analiză privind măsurile...
Ministrul Sănătăţii precizează că la controalele concediilor medicale nu s-au folosit deocamdată poliţişti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a afirmat, joi, că, până în prezent, nu s-a apelat la poliţişti la controalele efectuate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru verificarea acordării concediilor medicale.
MS a solicitat autorităţilor locale finalizarea preluării spitalelor Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, le-a solicitat autorităţilor locale din municipiile Arad şi Caransebeş şi celor ale judeţelor Vaslui şi Vrancea, să finalizeze procedurile pentru încheierea protocoalelor de predare - primire a spitalelor.
Attila Cseke: Ministerul Sănătăţii alocă bani pentru înfiinţarea Institutului Oncologic la Timişoara Timişoara, 11 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, vineri, că MS este gata să aloce banii necesari construirii unui institut oncologic la Timişoara, totul depinzând de momentul în care autorităţile locale finalizează procesul de predare a clădirii în care se va construi obiectivul...
Ministrul Sănătăţii doreşte descentralizarea spitalelor până la 1 iulie Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că descentralizarea prin transferul unităţilor medicale publice către administraţia locală reprezintă în acest moment una din soluţiile de eficientizare a funcţionării sistemului sanitar şi trebuie realizată până în vara...
MS vrea să nu mai permită medicilor să lucreze simultan la stat şi la privat Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ministerul Sănătăţii lucrează la elaborarea unui proiect legislativ conform căruia medicii să nu mai pot lucra simultan în sistemul public şi în cel privat.