Cele mai citite
 


Canada va dona OMS 5 milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul canadian a anunţat joi că va face o donaţie de cinci milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), la care se adaugă şi suma de şase milioane de dolari (5,6 milioane de dolari americani) cu titlu de contribuţie la lupta împotriva pandemiei mondiale, relatează AFP.
Cele cinci milioane de doze de vaccin reprezintă 10% din totalul comandat de Canada, a precizat într-un comunicat Agenţia de sănătate publică din Canada.

'Guvernul din Canada va colabora cu OMS pentru a veghea ca aceste doze de vaccin să fie expediate la momentul oportun ţărilor care au cea mai mare nevoie', a declarat ministrul sănătăţii, Leona Aglukkaq.

OMS a difuzat la 22 ianuarie informaţii privind 'zonele de activitate gripală intensă' din ultimele săptămâni, din Africa de Nord, Asia de Sud şi anumite părţi ale Europei de Est.

Canada, unde circa jumătate din populaţie a fost vaccinată împotriva virusului gripal A/H1N1, are un surplus de mai multe milioane de doze de vaccin, pentru că în momentul în care s-au făcut comenzile responsabilii din sistemul sanitar au estimat că este necesară o vaccinare cu două doze.

Circa 400 de persoane au murit în Canada din cauza gripei porcine, notează AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: Portugalia a anulat două milioane de doze de vaccin Ministerul portughez al Sănătăţii a anunţat miercuri că a anulat comanda pentru două milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 din cele şase milioane comandate, informează AFP.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
SUA au peste 70 de milioane de doze de vaccin nefolosite Statele Unite ale Americii încă mai au 71 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine nefolosite, însă nu a sosit încă vremea să renunţăm la ele, a afirmat luni guvernul federal, citat de agenţia britanică Reuters.
Attila Cseke: Numărul dozelor de vaccin împotriva gripei A/H1N1 este îndestulător Deva, 10 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, duminică, la Deva, că în stocurile Institutului Cantacuzino mai sunt 1.340.000 de doze de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1, cantitatea fiind îndestulătoare pentru toţi care doresc să se imunizeze în această perioadă.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Gripa AH1N1: Elveţia va distruge doze de vaccin evaluate la 43 milioane de euro Elveţia va distruge la sfârşitul acestui an 3,4 milioane de doze de vaccin împotriva gripei AH1N1, evaluate la 56,4 milioane de franci elveţieni (43 milioane de euro), a anunţat marţi Oficiul federal pentru sănătate publică, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.