Cele mai citite
 


Primăria sector 1 continuă investiţiile la unităţile sanitare
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Sectorului 1 va începe anul acesta construcţia primei clinici de chirurgie cardiovasculară şi pediatrie de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu', destinată copiilor cu malformaţii cardiace.
Tot în acest an vor începe lucrările de consolidare şi modernizare ale corpului A din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, lucrările de consolidare şi reamenajare ale Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ''Prof. Dr. Dan Theodorescu'', precum şi lucrările de consolidare şi amenajare exterioară ale clădirii de anatomie patologică din cadrului Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu''.
Edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, consideră că investiţiile în sănătate sunt esenţiale.
''Am început, încă din 2005, consolidarea şi modernizarea spitalelor pe care le administrăm. În prezent, majoritatea spitalelor aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 sunt clinici moderne, cu aparatură de ultimă generaţie, în care actul medical se desfăşoară în condiţii normale atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi,'' a declarat, joi, Andrei Chiliman.
Potrivit administraţiei locale, în prezent continuă lucrările de consolidare ale corpului G de la Spitalul de Copii ''Grigore Alexandrescu'', precum şi lucrările de consolidare şi refuncţionalizare ale corpului C al Spitalului ''Carol Davila''.
De asemenea, la Spitalul ''Sf. Maria'' se continuă lucrările de mansardare a spitalului.
Primăria Sectorului 1 are în administrare opt unităţi sanitare.
În cursul anului 2009, administraţia locală a finalizat extinderea Spitalului Clinic de Nefrologie ''Carol Davila'', prin construirea unui nou Centru de Hemodializă, cu fonduri alocate în totalitate de la bugetul local.
De asemenea, administraţia locală a alocat fonduri semnificative spitalelor ''Sfânta Maria'' şi Spitalului Clinic de Obstretică-Ginecologie ''Filantropia'', pentru consolidare şi reamenajare.
Tot în cursul anului 2009 au fost finalizate, cu bani de la bugetul local, lucrările de consolidare şi modernizare ale Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.
Administraţia locală a alocat, în 2009, fonduri de la bugetul propriu şi pentru lucrări de reamenajare şi modernizare ale Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
Chiliman: Investiţiile în sănătate au fost şi rămân o prioritate pentru Primăria sectorului 1 Investiţiile în sănătate au fost şi rămân o prioritate pentru Primăria sectorului 1, iar unităţile sanitare aflate în administrarea Consiliului Local sector 1 sunt clinici moderne, potrivit unei postări de pe blogul edilului acestei zone administrative, Andrei Chiliman.
Clinica de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament modern, inaugurată vineri la 'Grigore Alexandrescu' O clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament de ultimă generaţie şi personal medical instruit în străinătate, va fi inaugurată, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", a informat Primăria sectorului 1.
Inaugurare Secţie de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică – Spitalul Monza Bucureşti - Copiii sunt “inima” noastră Îngrijirea şi tratamentul copiilor cu malformaţii cardiace congenitale necesită proceduri şi rigori speciale, diferite faţă de cele ale adultului. Un centru de chirurgie cardiovasulară pediatrică presupune implementarea unei infrastructuri cu circuite speciale ale sălii de operaţie, reanimare...
Unitate de Arşi şi Chirurgia Mâinii, inaugurată la Spitalul Floreasca Noua Unitate de Arşi şi Chirurgia Mâinii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca a fost inaugurată marţi de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, investiţia fiind realizată cu bani exclusiv de la bugetul local.