Cele mai citite
 


Medici sancţionaţi în cazul bebeluşului cu fractură
duminică, 22 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Galaţi, 22 feb /Agerpres/ - Cei doi medici implicaţi în cazul bebeluşului născut pe 6 ianuarie, la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi, şi nediagnosticat cu fractură de femur, după nouă zile de spitalizare, au fost sancţionaţi cu avertisment, a anunţat, duminică, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Costinela Georgescu.

Georgescu a spus că în urma notei de fundamentare înaintată de comisia Ministerului Sănătăţii către conducerea Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi, Consiliul etic al unităţii sanitare a analizat din nou cazul respectiv şi conduita terapeutică de intervenţie a tuturor medicilor care au fost implicaţi în caz.

,,S-a înaintat propunerea Consiliului etic către Comisia de disciplină constituită la nivelul spitalului judeţean. Prima sancţiune a fost suspendarea celor doi şefi de secţie, iar ultima sancţiune, tot disciplinară, a fost avertisment pentru medicul ginecolog Iulian Ciubotaru şi medicul neonatolog Iulia Negrea, care a îngrijit copilul după naştere. Urmează să-şi spună punctul de vedere comisia din cadrul Colegiului Medicilor Galaţi faţă de atitudinea profesională a celor implicaţi în caz”, a declarat Costinela Georgescu.
Cei doi şefi de secţie suspendaţi sunt şeful secţiei obstetrică ginecologie, dr. Victoria Daniela Gogulescu, şi şeful secţiei neonatologie, dr. Geta Mitrea.
Bebeluşul Eduard Dragomir, născut pe 6 ianuarie la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi, a fost externat de medici, după nouă zile de spitalizare, cu piciorul rupt, fără ca doctorii să îi pună acest diagnostic.
Deşi bebeluşul prezenta o tumefiere la nivelul piciorului, medicii le-au spus părinţilor că este vorba despre o reacţie adversă la vitamina K şi au recomandat comprese reci.
Abia când părinţii au mers cu bebeluşul la Spitalul de Pediatrie Sf. Ioan din Galaţi, ei au aflat că micuţul are piciorul rupt, solicitând transferul la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.
Tatăl bebeluşului, Robert Dragomir, a depus plângeri atât la Autoritatea Judeţeană de Sănătate Publică, cât şi la Colegiul Medicilor din Galaţi, considerându-i vinovaţi pe cei doi medici - şefa secţiei neonatologie, Geta Mitrea, şi medicul neonatolog Iulia Negrea, dar nu şi pe medicul ginecolog Iulian Ciubotaru. AGERPRES/(Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sancţiuni în cazul copilului operat la Spitalul Gr. Alexandrescu şi intrat în comă Comisia de anchetă instituită la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' în cazul copilului de 9 ani şi 6 luni din Craiova, care, în urma unei intervenţii chirurgicale, a intrat în comă, a decis suspendarea şefului de secţie, conf. dr. Ion Bâscă, pentru gestionarea deficitară a acestui caz complex.
Sancţiuni la SJU Constanţa, ca urmare a unei anchete a Avocatului Poporului Avocatul Poporului anunţă că Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a aplicat sancţiuni contravenţionale şi a dispus reluarea operaţiunii de dezinsecţie la Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Vaslui:Sancţiuni în cazul unei fetiţe decedate şi al unei femei bolnave psihic care a fugit din spital Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui l-a sancţionat vineri pe medicul Adrian Grom de la Centrul de Permanenţă din comuna Codăeşti, după ce acesta a lipsit nemotivat de la program, iar o fetiţă de doi ani, victimă a unui accident, nu a beneficiat de consult medical.
Ciurchea(CNAS): Sancţiuni de la 1 aprilie pentru furnizorii de servicii medicale care greşesc; se merge până la suspendarea contractului Preşedintele CNAS Vasile Ciurchea a declarat joi că începând de la 1 aprilie vor fi aplicate sancţiuni furnizorilor de servicii medicale care greşesc, acestea mergând până la suspendarea contractului pe o perioadă de timp.
Argeş: Sancţiuni administrative în cazul nou-născutului ars accidental în maternitate Piteşti, 2 iul /Agerpres/ - Trei angajate ale spitalului din municipiul Câmpulung Muscel, două asistente şi o infirmieră, au primit vineri sancţiuni administrative în cazul nou-născutului care a suferit arsuri de gradele trei şi patru în timp ce se afla internat în secţia de neonatologie.
IGPR: Aproape 300 de sancţiuni, aplicate în ultimele 48 de ore; 42 de persoane fără adăpost, salvate de la îngheţ Peste 6.700 de poliţişti au acţionat, în ultimele 48 de ore, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, 42 de persoane fără adăpost fiind salvate de la îngheţ, informează un comunicat al IGPR transmis marţi AGERPRES.