Cele mai citite
 


Mehedinţi: Centru medical internaţional la Eşelniţa, în Clisura Dunării
duminică, 31 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria comunei Eşelniţa, din Clisura Dunării, a luat iniţiativa construirii şi amenajării în localitate a unui centru medical internaţional de prim ajutor care să gestioneze situaţiile de urgenţă transfrontaliere.
Primarul Ion Ciuru a declarat pentru AGERPRES că investiţia respectivă va fi realizată cu fonduri atrase de la Uniunea Europeană, în parteneriat cu Primăria oraşului sârbesc Kladovo, cu care urmează să implementeze un proiect în programul IPA România-Serbia.
'Actualul dispensar uman va fi extins şi modernizat. Intenţionăm să înfiinţăm aici mai multe cabinete (cardiologie, ecografie şi stomatologie) care să acorde asistenţă atât locuitorilor din cele nouă localităţi româneşti şi sârbeşti din zonă, cât şi turiştilor care vor ajunge la cele aproape 35 de pensiuni şi minihoteluri din stânga Dunării sau aflaţi în croazieră pe fluviu', a precizat Ciuru.
Conform studiilor şi evaluărilor efectuate, valoarea acestui proiect este de aproape 8 milioane euro, sumă ce nu va fi rambursată, Consiliul Local Eşelniţa cofinanţând în procent de 25% lucrările care vor demara în infrastructura de sănătate a comunei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Asistenţă medicală pentru mehedinţenii din Clisura Dunării Prefectul Ion Mîţu a solicitat, marţi, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi să transfere temporar la Primăria comunei Şviniţa o autosanitară care să asigure servicii de asistenţă medicală cetăţenilor din localităţile situate în Clisura Dunării.
Mehedinţi: Fonduri nerambursabile pentru modernizarea unui centru de asistenţă Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi este beneficiarul unui proiect de modernizare şi extindere a infrastructurii Centrului de asistenţă medico-socială din comuna Cujmir în valoare totală de peste 2, 6 milioane de lei.
Mehedinţi: Centru multifuncţional de urgenţă, la Vînju Mare Aproximativ un milion de lei vor fi investiţi de la bugetul judeţului în reabilitarea clădirii fostului spital orăşenesc din Vînju Mare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Liviu Nicolicea.
Mehedinţi: Spitalul din oraşul Strehaia s-a redeschis doar pe hârtie, susţine primarul Spitalul din oraşul Strehaia, a cărui activitate a încetat la data de 1 mai, a devenit mărul discordiei între primăria localităţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES primarul Sâmion Burcu.
Mehedinţi: Centru regional de intervenţii raapide şi monitorizare în situaţii de urgenţă în comuna Cireşu Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi a atras suma de 941.260 de euro prin implementarea unui proiect de înfiinţare a unui centru regional de intervenţii rapide şi monitorizare în situaţii de urgenţă, obiectiv finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.
Mehedinţi: Proiect de modernizare a infrastructurii sociale destinate copiilor cu dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat proiectul 'Construire şi dotare Centru de zi pentru copilul cu autism - P+E, reabilitare şi modernizare Centru de plasament pentru copilul cu dizabilităţi, Drobeta-Turnu-Severin', a declarat marţi, pentru AGERPRES...