Cele mai citite
 


Cel mai mare spital privat din ţară, suprasolicitat
vineri, 20 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Oradea, 20 feb/Agerpres/ - Un bilanţ la trei luni de activitate a Spitalului orădean Pelican, cea mai mare instituţie spitalicească privată din România ca investiţii, arată că adresabilitatea populaţiei depăşeşte capacitatea sa, pacienţii fiind programaţi pe o lună înainte.

Patronii Spitalului privat Pelican de la Oradea, reprezentaţi de dr. Ovidiu Cacuci şi dr. Adrian Maghiar, au dorit să prezinte, în conferinţă de presă, activitatea intensă din cele trei luni de la inaugurarea sa, la 14 octombrie 2008, pentru a arăta că "se poate şi în sistem privat", cu rezultate mult superioare celui de stat.

Practic, de la 1 noiembrie, în jur de 5.000 de persoane au fost consultate lunar din fondurile alocate de Casa de Asigurări de Sănătate, 450 de persoane au beneficiat lunar de spitalizare continuă, din care 90% au fost supuşi operaţiilor chirurgicale prin proceduri minim invazive cu o durată medie de spitalizare de două-trei zile. Alte 700 de persoane au beneficiat lunar de spitalizare de o zi, iar 6.000 de pacienţi au primit consultaţii contracost.
Dr. Cacuci a subliniat că nu a existat nicio complicaţie majoră postoperatorie, nicio infecţie nosocomială intraspitalicească sau alte deficienţe. Aceasta se datorează aparaturii ultramoderne, condiţiilor igienico-sanitare deosebite şi, nu în ultimul rând, profesionalismului corpului medical.
Laboratorul de analize medicale are ISO 15189, cel mai înalt standard de calitate la laboratoare, foarte puţine în ţară. Pe lângă întreaga gamă de analize, inclusiv pentru alte spitale din oraş şi judeţ, aici se efectuează şi analize de imunohistochimie, cele care pun diagnostic de certitudine pentru tipurile de cancer. Se mai efectuează astfel de analize doar la Cluj, Bucureşti şi Timşoara.
Complexul Pelican, care şi-a început activitatea în urmă cu un deceniu cu un singur cabinet medical, cuprinde azi trei policlinici, laboratorul de analize, centrul de imagistică medicală şi serviciul de ambulanţă. În total, colectivul de angajaţi şi colaboratori se ridică la 400 de persoane. AGERPRES/(Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.