Cele mai citite
 


Harghita: Autorităţile susţin preluarea spitalelor, dar nu în orice condiţii
duminică, 31 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii autorităţilor locale din Harghita susţin ideea preluării spitalelor în administrare, dar nu în orice condiţii, problema finanţării fiind cea care îi îngrijorează cel mai mult.
Primarul municipiului Topliţa, Stelul Platon, care a fost şi managerul spitalului din localitate, a declarat pentru AGERPRES că, teoretic, este adeptul descentralizării şi i se pare firesc ca spitalele să fie preluate de consiliile locale, deoarece este vorba de servicii aduse cetăţenilor. El susţine însă că nu poate avea un punct clar de vedere atâta vreme cât nu se cunosc detaliile descentralizării.
'În momentul în care se va elabora proiectul de lege care să stabilească detaliile voi avea un punct de vedere. Teoretic facem descentralizare, dar practic e mai greu. Spitalul nostru deserveşte aproximativ 40.000 de locuitori din întreaga zonă şi nu mi se pare normal ca încălzirea să fie plătită doar de Consiliul Local Topliţa' - a spus primarul Stelu Platon.
Şi viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, consideră că ideea este salutară, dar numai în condiţiile în care nu se diminuează subvenţiile primite de la stat.
'Ca principiu, noi suntem pentru subsidiaritate, pentru ca deciziile privind comunitatea să se ia pe plan local. Aşadar, în ceea ce priveşte preluarea managementului consider că va fi un demers bun, dar să nu se diminueze subvenţiile de la stat' - a subliniat Antal Attila.
La rândul său, primarul din Odorheiu Secuiesc, Bunta Levente, este de părere că ideea este binevenită, chiar dacă va presupune sarcini în plus pentru autorităţile publice.
'Salut ideea, chiar dacă nu cunosc condiţiile. Ştiu că va fi greu, cu scandal, dar va fi spre binele locuitorilor. Eu cred că lucrurile vor merge, în final, spre bine, mai ales dacă va fi susţinere financiară' - a spus Bunta Levente.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a apreciat că descentralizarea serviciilor oferite de spitale este o idee benefică şi oportună pentru locuitorii judeţului, dar trebuie să se păstreze acele finanţări care au fost acordate şi până acum.
'Eu cred că acea entitate, consiliu judeţean sau local, care răspunde direct în faţa locuitorilor poate să ia o decizie mult mai bună, mai corectă, mai eficientă şi sustenabilă decât un birocrat dintr-un birou din Bucureşti, care nu ştie nimic despre spitalul respectiv', a declarat Borboly.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Ministrul Mircea Duşa şi subsecretarul de stat Raed Arafat, prezenţi la operaţionalizarea unei substaţii SMURD Miercurea Ciuc, 16 sep /Agerpres/- Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Mircea Duşa, au participat, duminică, la operaţionalizarea substaţiei SMURD din localitatea Corbu, care are ca scop scurtarea timpului de răspuns la solicitările medicale...
Harghita: Secretarul de stat Raed Arafat a înmânat drapelul de luptă conducerii ISU 'Oltul' Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a înmânat duminică drapelul de luptă conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ''Oltul'' Harghita.
Harghita: Spitalele din Miercurea Ciuc şi Tulgheş, preluate de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita a preluat, vineri, managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi al Spitalului de Psihiatrie din Tulgheş, evenimentul având loc într-un cadru festiv.
Harghita: Autorităţile locale au păreri împărţite despre posibilitatea achiziţionării de ambulanţe Miercurea Ciuc, 12 ian /Agerpres/- Autorităţile locale şi judeţene din Harghita au părere împărţite despre posibilitatea achiziţionării de ambulanţe, cel mai mulţi fiind de părere că banii de investiţii ar trebui folosiţi pentru alte scopuri.
Harghita: Primul serviciu privat de ambulanţă la Miercurea Ciuc Primul Serviciu privat de ambulanţă din Harghita a fost înfiinţat la Miercurea Ciuc de dr. Bachner Istvan, fost şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, având drept obiect transportul nemedicalizat.
Harghita: Lucrări de modernizare la clădirea Policlinicii din Miercurea Ciuc Miercurea Ciuc, 12 feb /Agerpres/ - Clădirea Policlinicii din Miercurea Ciuc a beneficiat de o serie lucrări de modernizare, astfel încât să poată deveni accesibilă şi pentru persoanele cu dizabilităţi.