Cele mai citite
 


Încă 350.000 doze de vaccin împotriva gripei A (H1N1) au ajuns din România la Chişinău
duminică, 31 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România a transmis Republicii Moldova încă 350.000 de doze de vaccin împotriva gripei A (H1N1) din lotul total de 500.000 acordat Republicii Moldova.
Vaccinul a ajuns la Chişinău joi, aşa cum a promis preşedintele român Traian Băsescu, în cadrul vizitei efectuate în Republica Moldova.

România a transmis în decembrie trecut celelalte 150.000 de doze. Totuşi, autorităţile moldoveneşti reclamă faptul că populaţia este deosebit de reticentă în a se vaccina împotriva gripei de tip nou, astfel că circa jumătate din lotul respectiv încă nu au fost utilizate. Aceasta în pofida faptului că ministrul sănătăţii, Vladimir Hotineanu, s-a vaccinat în mod public, iar, potrivit medicilor, practic nu au fost înregistrate reacţii adverse la persoanele care au primit vaccinul.

Republica Moldova aşteaptă circa 400.000 de doze şi din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Până în prezent, în Republica Moldova circa 40 de persoane au decedat în urma infectării cu virusului gripei A (H1N1).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 2 feb - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Gripa de tipul A (H1N1) a cauzat primul deces în această iarnă din Republica Moldova. O femeie de 61 de ani a decedat vineri la spitalul din Floreşti (Nord-Est).
Vaccinul antigripal donat de România a ajuns la Chişinău Primul lot de 150.000 de doze de vaccin împotriva virusului gripal A (H1N1), donat de România a ajuns sâmbătă la Chişinău.
R. Moldova va primi joi primul lot de vaccin contra A(H1N1) din România Republica Moldova urmează să primească joi primul lot de 50.000 de doze de vaccin împotriva virusului A(H1N1), oferit de România.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
(Corespondenţă) R.Moldova: Numărul bolnavilor de gripa A (H1N1), în creştere Numărul bolnavilor de gripă sezonieră cu virusul A (H1N1) este în creştere, dar situaţia este sub control. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că Republica Moldova nu este ameninţată de o epidemie, scrie marţi Jurnal de Chişinău.
(Corespondenţă) R. Moldova: Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) Gripa de tipul A (H1N1) a făcut prima victimă din această iarnă în Republica Moldova.