Cele mai citite
 


Grăsimile din zona abdomenului, periculoase pentru sănătate şi inestetice
duminică, 31 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Ce mancam?
 

Rezultatele unui nou studiu, măsurate cu echipamente de imagistică prin rezonanţă magnetică de ultimă generaţie, arată că administrarea capsulelor alli? (orlistat 60 mg), în asociere cu un regim alimentar hipocaloric cu un conţinut redus de lipide, poate conduce atât la reducerea semnificativă a greutăţii, cât şi la diminuarea grăsimii viscerale periculoase pentru organism.

Grăsimea viscerală este depusă în jurul organelor vitale din zona abdomenului şi, în exces, sporeşte riscul de boli cronice.
Rezultatele cercetării efectuate timp de 3 luni în cel mai mare centru de imagistică din Europa ilustrează schimbările care au loc în organismul celor care utilizează capsulele alli.


În urma acestui studiu s-a dovedit că persoanele supraponderale (indicele de masă corporală IMC 328 kg/m2) care folosesc produsul în asociere cu un regim alimentar hipocaloric, cu un conţinut redus de lipide, pierd nu doar 5% din greutatea corporală, ci mai ales 10% din ţesutul adipos visceral dăunător organismului.
De asemenea, studiul arată că încă din a 12-a săptămână acesta reduce semnificativ circumferinţa taliei, cel mai bun etalon pentru măsurarea ţesutului adipos visceral.


'Deşi este cunoscut că scăderea în greutate cu 5-10% este benefică pentru organism, este mai puţin cunoscut faptul că aceste beneficii se datorează reducerii ţesutului adipos visceral, adică a grăsimii depuse în interiorul abdomenului. Acest nou studiu demonstrează că, persoanele care folosesc orlistat 60 mg pentru a pierde în greutate împreună cu o dieta adecvată, pierd semnificativ din grăsimea viscerală', a declarat dr. Rexford Newbould, cercetător GSK şi om de ştiinţă la Centrul Clinic de Imagistică, Spitalul Hammersmith, Marea Britanie.


Ţesutul adipos visceral reprezintă ţesutul adipos activ metabolic depus în abdomen, care, în exces, poate să crească riscul de boli cronice, precum diabetul zaharat de tip 2 şi bolile cardiovasculare, două dintre principalele cauze de mortalitate la nivel internaţional, cu cel mai mare impact asupra epidemiei de obezitate.


'Rezultatele studiului demonstrează că persoanele care pierd în greutate cu ajutorul programului alli îşi pot îmbunătăţi nu numai aspectul exterior, ci şi starea de sănătate. Majoritatea oamenilor îşi doresc să slăbească din motive estetice, dar reducerea excesului de grăsime din interiorul abdomenului este la fel de importantă', a declarat Adrian Samson, general manager GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Romania.


În comparaţie cu programele bazate exclusiv pe dietă, studiile au arătat că programul alli (capsulele împreună cu un regim alimentar hipocaloric, cu un conţinut redus de lipide), reduce semnificativ atât greutatea corporală, cât şi circumferinţa taliei.


Prof.dr.Constantin Dumitrache, de la Institutul de Endocrinologie 'C.I. Parhon', a declarat pentru AGERPRES că medicamentul împiedică absorbţia grăsimilor care se elimină.


Specialistul atrage atenţia asupra obiceiurilor alimentare, care nu sunt tocmai sănătoase, şi asupra necesităţii mişcării. El a adăugat că în prezent sunt aproximativ 35% de obezi în populaţia generală, iar procentul la copii se cifrează la 10-13% şi este în creştere.


'Copiii mănâncă cam ce apucă, nu fac mişcare şi numai seara se mai adună la masă cu întreaga familie', a spus prof. dr. Constantin Dumitrache.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi terapii pentru slăbit Sănătatea depinde, în mare măsură, de obiceiurile şi deprinderile care formează stilul nostru de viaţă, susţin specialiştii nutriţionişti.
REDUCEREA EXCESULUI DE GREUTATE SI A OBEZITATII Excesul ponderal si obezitatea reprezinta acumularea in exces de grasimi la nivelul organismului uman. Si excesul de greutate, si obezitatea prezinta un risc pentru sanatate, acestia fiind factori majori de risc pentru o serie de boli cronice: diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul...
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Medicii recomandă consumul echilibrat de alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali Medicul nutriţionist Luiza Pîrvu recomandă să se consume echilibrat alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali, pentru un stil de viaţă sănătos, iar, în opinia sa, alegerea unui regim alimentar drastic riscă să reducă în mod considerabil caloriile şi cantitatea de nutrienţi, încât...
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.
Succesul discutabil al pilulei 'minune' Alli contra obezităţii Comercializată în Franţa din 6 mai 2009 de către GlaxoSmithKline (GSK), printr-o mare campanie publicitară, pilula Alli de slăbit a devenit în mai puţin de un an unul din cele mai vândute medicamente procurate fără prescripţie medicală. Disponibile de doi ani în Statele Unite, aceste capsule gelatinoase...