Cele mai citite
 


Furnizorii de servicii medicale paraclinice solicită un buget mărit
marţi, 17 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Patronatul furnizorilor de servicii medicale paraclinice (PALMED) atrage atenţia că bugetul pe anul 2009 pentru asistenţa medicală pentru specialităţi paraclinice este cu 42,83% mai mic faţă de anul 2008.

Reprezentanţii patronatului susţin că pacienţii vor beneficia de analize medicale şi de investigaţii radiologice gratuite reduse la jumătate faţă de 2008, "în condiţiile în care şi aşa fondurile alocate laboratoarelor ajungeau doar pentru maximum 10 zile la începutul fiecărei luni", se arată într-un comunicat al PALMED.

"Acest lucru se întâmplă după ce în campania electorală se promitea alocarea a 6% din PIB pentru sănătate, iar realitatea crudă ne oferă un buget de 3,9% din PIB, mai mic de altfel decât cel pe 2008, care a fost de 4 % din PIB", precizează sursa citată.
Patronatul furnizorilor de servicii medicale paraclinice atrage atenţia că, dacă nu se va revizui acest capitol bugetar, se va afla în situaţia de a nu mai putea susţine investigaţiile paraclinice gratuite, pacienţii fiind astfel nevoiţi să le plătească. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.