Cele mai citite
 


Hunedoara: Spitalele, preluate doar cu finanţare asigurată
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deva, 29 ian /Agerpres/ - Primarii din principalele oraşe ale judeţului Hunedoara consideră că preluarea spitalelor se poate face doar în condiţiile în care va fi asigurată şi finanţarea de la bugetul de stat, în caz contrar bugetele locale fiind în imposibilitatea de a suporta toate cheltuielile.
Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi consideră că preluarea în administrare a Spitalului de Urgenţă din Petroşani necesită o discuţie aprofundată.
'Avem de-a face cu o problemă complicată pentru că spitalul din Petroşani deserveşte întreaga Vale a Jiului. Costurile spitalului sunt foarte mari, începând cu tratamentul bolnavilor şi terminând cu hrana sau întreţinerea. Bugetul local nu poate suporta, singur, o asemenea cheltuială', a afirmat primarul municipiului Petroşani.
De aceeaşi părere sunt şi edilii din municipiul Hunedoara, unde se află cel mai mare spital din judeţ, ca număr de paturi şi angajaţi.
'Spitalul din Hunedoara are peste o mie de angajaţi şi ar fi imposibil să suportăm toate costurile fără ca Guvernul să ne asigure fondurile necesare', a declarat Puiu Radu, consilier al primarului din Hunedoara.
La rândul său, primarul municipiului Orăştie, Alexandru Munteanu, a precizat că la spitalul din localitate sunt arondate mai multe localităţi din vecinătate, cu un total de peste 45.000 de potenţiali pacienţi, iar costurile de funcţionare ale spitalului nu pot fi acoperite doar din bugetul local.
'Consumurile unui spital sunt foarte mari, iar dacă nu primim bani de la bugetul de stat nu vom putea suporta costurile dintr-un buget mic, aşa cum este al municipiului Orăştie. În plus, trebuie definite clar mai multe elemente, cum ar fi relaţia cu Casa de Sănătate şi plata salariilor medicilor. Acum avem noroc că managerul spitalului este un foarte bun gospodar', a adăugat primarul din Orăştie.
El a menţionat că, în limita fondurilor disponibile, s-au efectuat mai multe lucrări de reparaţii la clădirea spitalului din Orăştie, care are o vechime de 20-25 de ani.
În municipiul Deva funcţionează doar Spitalul Judeţean de Urgenţă, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara. Administraţia judeţeană a alocat, în fiecare an, fonduri pentru modernizarea secţiilor spitalului, ultima investiţie preconizată fiind dotarea instituţiei sanitare cu echipamente medicale în valoare de 4 milioane de lei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Modernizarea UPU din Spitalul Judeţean de Urgenţă, investiţie în valoare de 900.000 de euro Serviciul de Primiri Urgenţe (UPU) al Spitalului Judeţean Maramureş va fi modernizat şi extins pentru a putea face faţă solicitărilor crescânde.
Bistriţa-Năsăud: Primarii, de acord să preia spitalele numai dacă se asigură finanţarea Problema preluării celor cinci unităţi cu paturi din judeţul Bistriţa-Năsăud de către autorităţile locale, în cadrul procesului de descentralizare a sistemului sanitar, nu este agreată de primari, dacă nu va fi asigurată şi finanţarea pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere.
Hunedoara: Urgenţa spitalului din Haţeg a fost reabilitată cu fonduri de la bugetul local Compartimentul de Primire a Urgenţelor (CPU) de la spitalul din oraşul Haţeg a fost reabilitat complet în urma unei investiţii în valoare de 500.000 de lei, banii fiind asiguraţi de la bugetul local al primăriei.
Proiectele bugetului de stat şi asigurărilor sociale, transmise miercuri Parlamentului pentru a fi adoptate în regim de urgenţă Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, vor fi transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute şi adoptate în procedură de urgenţă, informează un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.
Liviu Dragnea, candidat USL la preşedinţia CJ Teleorman: Ne vom ţine departe de aroganţa fostei puteri (interviu) Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat USL pentru un nou mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, printre priorităţile sale vor fi modernizarea infrastructurii, precum şi investiţiile, care să absoarbă forţa de muncă neutilizată...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...