Cele mai citite
 


ZDF, pe urmele afacerii ilegale cu ovule în România
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Berlin, 29 ian /Agerpres/ - Televiziunea publică germană ZDF a mers pe urmele afacerii ilegale cu ovule în România, plecând de la constatarea că tot mai multe cupluri din Germania, unde donarea de ovule este interzisă, călătoresc în alte state europene pentru a-şi îndeplini dorinţa de avea copii.
Un reportaj făcut în România dezvăluie un comerţ înfloritor şi foarte profitabil. Materialul va fi difuzat duminică, 31 ianuarie, în cadrul emisiunii-magazin 'ML Mona Lisa'.

Pentru realizarea lui, jurnalista Andrea Schreiber a mers sub acoperire în clinici, a discutat cu donatoare românce şi cu două 'mijlocitoare', care fac de rost de donatoare în schimbul unui comision.

Afacerea este una profitabilă, din care câştigă în primul rând medicii: cuplurile fără copii le plătesc până la 15.000 de euro, în condiţiile în care donatoarele, care recurg la acest gest din motive economice şi îşi asumă un risc ridicat pentru sănătate, primesc doar între 200 şi 600 de euro.

În plus, donarea de ovule în schimbul unor sume de bani este interzisă în România. Deşi în urma unor raiduri ale poliţiei câteva clinici din Bucureşti au fost închise, afacerea ilegală cu ovule merge mai departe.

Anastasia, de 24 de ani, studentă la medicină veterinară, a donat deja de trei ori ovule şi a intermediat aceeaşi 'afacere' pentru mai multe prietene. Pentru fiecare nouă 'clientă', a primit 150 de euro. 'Am donat pentru că aveam nevoie de bani', a mărturisit una dintre femei în reportajul ZDF. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un specialist în fertilizare in vitro de la Centrul Medical "Assaf Harofeh', implicat în scandalul traficului de ovule din România Profesorul Raphael Ron-El, şeful departamentului de fertilizare in vitro /IVF/ la Centrul Medical "Assaf Harofeh", este unul dintre israelienii implicaţi în scandalul traficului de ovule, recoltate pentru fertilizarea in vitro, la clinica privată Med New Life din Bucureşti, România, relatează miercuri...
DIICOT: 12 mame-surogat, implicate în traficul cu ovule umane de la Spitalul Athena din Timişoara Procurorii DIICOT au reuşit să identifice, până în prezent, 12 cazuri de mamă-surogat implicate în dosarul de trafic cu ovule umane de la Spitalul Athena din Timişoara, deţinut de cetăţeanul grec Giatras Kostantinos.
Treizeci de ani de la primul transplant în România Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - La împlinirea a 30 de ani de la efectuarea primului transplant renal din România, prof.dr. Mihai Lucan, de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, care a făcut parte din echipa de chirurgi care a realizat intervenţia chirurgicală în premieră, declară că...
Timiş: Patronul grec al spitalului privat 'Athena' şi şefa de laborator, reţinuţi pentru trafic de celule umane Patronul spitalului privat "Athena" din Timişoara, Giatras Konstantinos, şi şefa de laborator, medicul biolog Pappa Cherachlea, ambii cetăţeni greci, au fost reţinuţi vineri dimineaţă de procurorii DIICOT pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de celule umane.
Polonia, România şi Germania au cele mai poluante centrale pe cărbune din Europa (Raport HEAL) Centralele pe cărbune din Polonia, România şi Germania sunt cele mai poluante din ţările Uniunii Europene, în ceea ce priveşte cantitatea de substanţe nocive eliberate în atmosferă, arată un studiu, publicat de Health and Environment Alliance (HEAL), remis, joi, AGERPRES de Fundaţia TERRA Mileniul III...
Poroşenko: România şi Germania vor acorda tratament medical soldaţilor ucraineni Kiev, 17 mar - Trimisul special al AGERPRES, Cătălin Alexandru, transmite: Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat marţi că România şi Germania vor asigura tratament medical pentru soldaţii ucraineni.