Cele mai citite
 


Medici premiaţi pentru intervenţia de la mina Petrila
marţi, 17 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Deva, 17 feb /Agerpres/ - Patru medici de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani vor primi diplome de merit din partea Colegiului Medicilor (CM) Hunedoara pentru modul în care au intervenit în cazul persoanelor rănite în explozia petrecută la mina Petrila, în luna noiembrie 2008.

Astfel, doctorii Sorin Ştefan Brătilă, medic primar chirurgie plastică, Ana Sink, medic primar medicină internă, Nicolae Ciugulea, medic primar chirurgie generală şi Bogdan Murariu, medic primar ORL, vor fi recompensaţi cu diplome de merit pentru ''profesionalismul şi devotamentul cu care au acordat asistenţă medicală de specialitate răniţilor" în cele două explozii produse în subteranul exploatării miniere.

''Sunt oameni deosebiţi, care au acţionat în prima linie la momentul tragediei de la mina Petrila, începând cu medicii de la Ambulanţă şi încheind cu cei care au stat şi câte zece ore, în sălile de operaţie ale spitalului. Au venit la spital fără să fie chemaţi de acasă şi au reuşit să facă minuni cu răniţii'', a declarat, marţi, preşedintele CM Hunedoara, dr. Mircea Artean.
Cele patru cadre medicale se alătură celor 14 medici de la spitalul petroşenean, premiaţi deja, în luna decembrie, de asociaţia profesională.
Dubla deflagraţie produsă pe 15 noiembrie 2008 în abatajul 431 al minei Petrila, la peste 900 de metri sub pământ, s-a soldat cu decesul a 13 mineri şi salvatori mineri, alţi 13 angajaţi fiind răniţi. AGERPRES/(Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.
Numărul persoanelor vindecate de cancer, în creştere Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un studiu european - Eurocare-4 - recent dat publicităţii arată o creştere constantă a numărului persoanelor considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer.
Numărul persoanelor cu boli degenerative ale articulaţiilor, în creştere Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Statisticile medicale arată că din ce în ce mai mulţi oameni suferă de afecţiuni degenerative ale articulaţiilor, în mod special de coxartroză.
Plantele etnobotanice nu intră sub incidenţa legii drogurilor Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Proprietarii magazinelor specializate în vânzarea de produse cu efect halucinogen nu sunt în afara legii, întrucât aceste amestecuri vegetale nu figurează pe tabelele anexă ale Legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi nici pe cele ale Legii...