Cele mai citite
 


Iranul din 2010, mai periculos decât Irakul din 2003, susţine Tony Blair
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 29 ian /Agerpres/ - Iranul constituie în 2010 o ameninţare mai mare decât cea reprezentată de Irak în 2003, în ce priveşte proliferarea nucleară, a apreciat vineri fostul premier britanic Tony Blair, în faţa comisiei care anchetează implicarea militară a Londrei în războiul din Irak, transmite AFP.
Exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu posibilitatea ca arme de distrugere în masă să cadă în mâinile teroriştilor, Tony Blair a părut să sugereze că o intervenţie militară în Iran s-ar putea dovedi necesară.

'Opinia mea - deşi se poate ca alte persoane să nu o împărtăşească (...) - este că nu trebuie să ne asumăm niciun risc în această privinţă', a declarat el în faţa comisiei Chilcot. 'Aş spune că această teamă /de proliferarea nucleară/ este şi mai puternică astăzi din cauza acţiunilor Iranului', a adăugat Blair.

'Când analizez felul în care Iranul este legat astăzi de grupări teroriste (...), aş spune că o mare parte a destabilizării actuale în Orientul Mijlociu vine de la Iran', a insistat fostul prim-ministru, în prezent emisar al Cvartetului internaţional pentru Orientul Mijlociu (SUA, Uniunea Europeană, Rusia, ONU).

Posibilitatea ca teroriştii să se doteze cu arme atomice rămâne 'un risc major astăzi', din acest punct de vedere Iranul fiind 'deosebit de periculos' din cauza programului nuclear şi a legăturilor sale cu grupări teroriste, a mai afirmat Blair.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un flash luminos către creier poate alunga teama Londra, 10 mar /Agerpres/ - Cercetători de la Universitatea Stanford din California /vestul SUA/ au descoperit că, prin stimularea unui circuit al creierului din interiorul structurii materiei cenuşii, se poate contracara sentimentul de teamă, potrivit unui articol publicat în revista Nature, scrie în...
Muzica şi anestezia Un studiu prezentat recent în cadrul Congresului Euroanaesthesia 2016, desfăşurat la Londra, arată că relaxarea pe care o produce muzica reduce atât anxietatea pacienţilor înainte de intrarea în sala de operaţie, cât şi cantitatea sedativelor necesare, semnalează cotidianul spaniol El Mundo.
SUA: Unu din şase americani preferă să moară înainte de vârsta de 80 de ani (studiu) Teama privind îmbătrânirea ar putea fi mai puternică decât teama privind moartea pentru mulţi dintre americani, potrivit unei cercetări recente, citate de UPI.com.
Un nou sistem de vaccinare fără seringă a fost testat pe cobai Teama de seringi sau de ace poate fi în curând uitată de persoanele care trebuie să facă un vaccin sau injecţii datorită unui nou sistem de vaccinare care foloseşte nişte microace non-metalice ce a fost testat cu succes pe cobai, conform publicaţiei britanice Financial Times.
JO 2012: Prima doamnă a SUA, prezentă la Londra, îşi va promova campania anti-obezitate Prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, va profita de Jocurile Olimpice de la Londra, unde se afla în calitate de conducător al delegaţiei americane, pentru a-şi promova campania anti-obezitate, informează AFP, citând-o pe soţia liderului american.
Premierul grec a suferit o intervenţie chirurgicală la ochi, ministrul de finanţe rămâne spitalizat Noul premier elen, conservatorul Antonis Samaras, a suferit sâmbătă o operaţie cu laser la unul din ochii afectaţi de o dezlipire de retină, o intervenţie care a întârziat lucrările parlamentare de urgenţă în actualele vremuri de criză, potrivit televiziunii publice. Noul ministru de finanţe, Vassilis...