Cele mai citite
 


Vaticanul solicită combaterea leprei, care a infectat 210.000 de persoane în 2009
vineri, 29 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vatican, 29 ian/Agerpres/ - Un total de 210.000 de noi cazuri de lepră s-au înregistrat anul trecut în întreaga lume, a semnalat vineri Vaticanul, care a solicitat comunităţii internaţionale să lupte cu mai multă vigoare împotriva acestei boli, Brazilia devenind cea de-a doua ţară din lume ca număr de îmbolnăviri, transmite Efe.
Solicitarea a fost făcută de preşedintele Consiliului Pontifical pentru Sănătate ('Ministerul Sănătăţii' din Vatican), arhiepiscopul Zygmunt Zimowski, într-un mesaj prilejuit de cea de-a 57-a Manifestare Mondială a Bolnavilor de Lepră, care are loc duminică, 31 ianuarie a.c.

În mesajul său, Zimowski a susţinut că lepra este o boală 'antică', însă nu mai puţin devastatoare din punct de vedere f?zic şi moral. 'Din nefericire', cei care au suferit de această boală, deşi vindecaţi epidemiologic, 'rămân toată viaţa mutilaţi, iar de foarte multe ori sunt condamnaţi la singurătate şi la frică, rămânând oarecum invizibili pentru ochii celorlalţi, ai societăţii şi ai opiniei publice'.

'Discuţiile despre această boală sau pronunţarea cuvântului lepră dau naştere unor sentimente de neîncredere din partea oamenilor, care se întreabă cum este posibil că această boală mai există încă. De asemenea, apare frica şi dezgustul', a precizat prelatul.

Arhiepiscopul a menţionat că, deşi la ora actuală există tratamente eficace împotriva leprei, aceasta continuă să se propage.

Printre factorii care favorizează răspândirea bolii se numără lipsa de resurse materiale, care de multe ori duce la lipsa igienei, prezenţa bolilor care slăbesc sistemul imunitar, alimentaţia insuficientă şi accesul dificil la tratamente medicale.

Ţările cele mai afectate de lepră sunt India, urmată de Brazilia, Angola, Bangladesh, Republica Centrafricană, Republica Democratică Congo, Indonezia, Madagascar, Mozambic, Nepal şi Tanzania. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lepra continuă să reprezinte o provocare la nivel mondial Lepra rămâne un flagel peren cu cele peste 200.000 de cazuri nou descoperite în lume în fiecare an, precum şi prin consecinţele sale teribile care, potrivit experţilor, ar putea fi prevenite prin screening şi tratament precoce, notează AFP.
(Corespondenţă) Vaticanul solicită acces gratuit la îngrijiri medicale pentru bolnavii de Sida, în întreaga lume Cetatea Vaticanului, 22 iun - Corespondentul Agerpres, Dana Enulescu, transmite: Secretarul de stat de la Vatican, cardinalul Tarcisio Bertone, a lansat un apel către comunitatea internaţională, către state şi donatori, pentru ca toţi bolnavii de Sida să poată beneficia de tratamente gratuite şi eficiente...
Pricopie: Specialişti din Ministerul Sănătăţii le vor vorbi copiilor despre alimentaţia sănătoasă Specialiştii din Ministerul Sănătăţii vor merge, anul viitor, în şcoli pentru a le vorbi elevilor despre alimentaţia corectă, prevenind astfel obezitatea, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.
Încă trei noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, confirmate de Ministerul Sănătăţii Încă trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile au fost confirmate în România, însă nu au mai fost înregistrate decese, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul...
Lepra, o boală ce continuă să mutileze O pată pe piele, una banală şi nedureroasă: aşa debutează lepra, o maladie infecţioasă uşor de combătut, dar care continuă să mutileze şi să excludă din societate milioane de persoane la nivel global. Cu toate acestea, boala poate fi uşor eradicată, amintesc asociaţii în domeniu, cu prilejul celei de-a...
Ministerul Sănătăţii: 39 de noi cazuri de gripă A/H1N1, confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 8 nov /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore au fost confirmate 39 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.