Cele mai citite
 


Dorina Duma (DSP Cluj): Descentralizarea care se va produce în sistemul sanitar este bine-venită
sâmbătă, 30 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 30 ian /Agerpres/ - Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, consideră că descentralizarea care se va produce în sistemul sanitar este bine-venită, pentru că, în opinia sa, iniţiativele locale au fost mai bine orientate şi au avut efecte benefice.
Potrivit directorului DSP Cluj, descentralizarea presupune însă şi o viziune mai clară asupra responsabilităţilor care vor fi transferate de la administraţia centrală spre cea locală.
''Din punctul meu de vedere, descentralizarea trebuie să fie administrativă şi organizatorică. Pe latura profesională, Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor trebuie să rămână, în continuare, legate de unităţile sanitare şi instituţiile specializate'', a afirmat, pentru AGERPRES, Dorina Duma.
Ea a precizat că, în acest moment, nu poate menţiona unităţile medicale din judeţul Cluj care vor trece în administrarea consiliilor judeţean şi a celor locale. Duma a spus că doar poate presupune că spitalele orăşeneşti din Huedin, Gherla sau Turda vor trece în administrarea consiliilor locale.
Potrivit directorului DSP, în judeţul Cluj vor fi şi unităţi medicale care vor rămâne în administrarea Ministerului Sănătăţii şi, în acest moment, Institutul Inimii, Institutul Oncologic şi Institutul de Urologie fiind direct subordonate acestei instituţii.
''Autorităţile locale s-au preocupat şi chiar au asigurat sume importante necesare pentru reparaţii capitale şi curente, precum consolidarea clădirilor, extinderi sau modernizarea şi buna dotare a unor secţii. Pasul următor în procesul descentralizării este transferul managementului asistenţei medicale, adică a tot ceea ce înseamnă organizare şi funcţionare în acest domeniu'', a subliniat Dorina Duma. AGERPRES/(Carmen Fărcaşiu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Cluj: Investiţii de 1,5 milioane de lei pentru modernizarea Institutului Inimii Lucrările de modernizare a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului Inimii - unitate aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii -, au fost susţinute de Consiliul local, valoarea lor ridicându-se la 1,5 milioane de lei, un sprijin substanţial fiind acordat de Municipalitate şi pentru achiziţia...
Cluj: Centrul de Diagnostic şi Tratament va fi integrat în activitatea clinică Cluj-Napoca, 18 ian /Agerpres/ - Centrul de Diagnostic şi Tratament (CDT) va fi integrat în activitatea clinică, prin reorganizarea sa, iar contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru noul profil medical urmează să fie semnat în cel mai scurt timp, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul...
Cluj: Centru de permanenţă, cu şase medici de familie Şase medici de familie din Cluj-Napoca s-au asociat pentru a oferi servicii medicale persoanelor suferinde, zilnic între orele 18,00 şi 7,00, şi nonstop sâmbăta şi duminica şi în sărbătorile legale, la Centrul de Permanenţă situat în cartierul Gheorghieni.
Dr. Dorina Duma (DSP): Transplanturile de inimi artificiale vor fi încununate de succes Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, dr. Dorina Duma, este convinsă că intervenţiile chirurgicale ale echipelor de medici clujeni care vor realiza, în 2011, cu sprijin italian, primele transplanturi de inimi artificiale, la Institutul Inimii ''Niculae Străncioiu'' din Cluj-Napoca, vor fi încununate...
Sistemul sanitar de stat şi cel privat trebuie să se completeze reciproc, spune şeful DSP Cluj Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, consideră că sistemul sanitar de stat şi cel privat trebuie să se completeze reciproc şi în niciun caz să se excludă.