Cele mai citite
 


Botoşani: Un spital aflat în administrarea municipalităţii, modernizat cu bani europeni
sâmbătă, 30 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 30 ian /Agerpres/ - Spitalul de recuperare 'Sfântul Gheorghe', aflat în administrarea Consiliului local al municipiului Botoşani, va fi modernizat, începând din acest an, în baza unui proiect european în valoare de 1,84 milioane de euro, a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului, Cătălin Flutur.
Potrivit acestuia, proiectul are ca scop reabilitarea ambulatoriului de specialitate, finanţarea urmând a fi asigurată prin Programul Operaţional Regional.
'În acest an, nu vom finanţa cu prea mulţi bani acest spital, pentru că vom avea proiectul european şi vom investi acolo aproape două milioane de euro', a afirmat primarul.
În baza proiectului, urmează să fie refăcute circuitele pentru primirea pacienţilor, dar şi o parte din cabinetele medicale. De asemenea, vor fi modernizare laboratoarele, spălătoria, holurile şi grupurile sanitare şi se vor achiziţiona mobilier şi aparatură medicală performantă.
Lansarea oficială a lucrărilor va avea loc lunea viitoare.
Municipalitatea administrează două unităţi spitaliceşti: Spitalul de Recuperare şi Spitalul de Pneumoftiziologie. AGERPRES/(Cristian Lupaşcu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Spitalul de Recuperare 'Sf. Gheorghe', reabilitat cu fonduri europene Spitalul de Recuperare "Sfântul Gheorghe" din municipiul Botoşani, aflat în subordinea Consiliului Local, a fost modernizat în baza unui proiect cu finanţare europeană.
Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi...
Investiţii de peste 30 de milioane de lei în Spitalul Municipal din Cluj-Napoca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a fost dotat recent cu aparatură medicală performantă, printr-un proiect european care a vizat inclusiv modernizarea ambulatoriului. Valoarea proiectului se ridică la peste 32 de milioane de lei, din care 22 de milioane sumă nerambursabilă.
Municipiul Botoşani face demersuri pentru construirea unui spital de boli cronice Compania Naţională de Investiţii va susţine financiar un proiect privind construcţia, în municipiul Botoşani, a unui spital de boli cronice şi îngrijiri paleative, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul social-democrat Tamara Ciofu.
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.
Hunedoara: Lucrările de modernizare la policlinica spitalului din Deva s-au încheiat Lucrările de modernizare la policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva s-au încheiat, recepţia oficială a acestora fiind efectuată vineri, după doi ani de zile de la începerea investiţiei ce a fost finanţată prin Programul Operaţional Regional - Fondul European de Dezvoltare Regională.