Cele mai citite
 


Cluj: Perspective noi pentru activitatea Centrului de Diagnostic şi Tratament
sâmbătă, 30 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 30 ian /Agerpres/ - Activitatea Centrului de Diagnostic şi Tratament (CDT) Cluj Napoca a reintrat în normal după preluarea unităţii de către Spitalul de Boli Infecţioase, care a achitat trei pătrimi din datoriile istorice acumulate de CDT, precum şi salariile restante din 2009, datorate celor 240 de angajaţi ai instituţiei sanitare.
Anul trecut, datoriile CDT către furnizori ajunseseră la 12 miliarde de lei. Personalul medical a organizat mai multe acţiuni de protest, ca urmare a întârzierilor de mai multe luni la plata salariilor.
Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, a declarat pentru AGERPRES că s-a găsit, în cele din urmă, soluţia optimă pentru salvarea integrală a CDT - ''singura structură ambulatorie de specialitate din oraş, care oferă cea mai diversificată gamă de servicii medicale şi analize de laborator''.
Spitalul de Boli Infecţioase a preluat CDT în decembrie 2008 şi a achitat, până la ora actuală, suma de 8 miliarde de lei din totalul datoriilor. Totodată, managerul spitalului, Ioan Mureşan, a anunţat o strategie realistă în privinţa CDT, bazată pe reorganizarea serviciilor medicale şi integrarea unităţii în activitatea clinică.
În luna ianuarie a acestui an, CDT a fost dotat cu două aparate radiologice ultramoderne, în valoare de peste 6 miliarde de lei, pentru lunile următoare fiind prevăzute fonduri pentru achiziţia unui ecograf şi a unui endoscop, ambele de ultimă generaţie.
Cabinetele medicale ale CDT sunt profilate pe domeniile Medicină Internă, Cardiologie, Dermatologie, Endocrinologie, Gastroenterologie, Reumatologie, Neurologie, Psihiatrie, Chirurgie, Ortopedie, Oftalmologie, ORL, Urologie, Psihologie, Obstetrică-Ginecologie, Balneologie, Planning Familial, Oncologie şi Stomatologie. AGERPRES/(Carmen Fărcaşiu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Centrul de Diagnostic şi Tratament va fi integrat în activitatea clinică Cluj-Napoca, 18 ian /Agerpres/ - Centrul de Diagnostic şi Tratament (CDT) va fi integrat în activitatea clinică, prin reorganizarea sa, iar contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru noul profil medical urmează să fie semnat în cel mai scurt timp, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul...
Cluj: Spitalul Clinic de Recuperare a fost preluat de CJ fără nicio datorie Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost preluat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj fără nicio datorie, a declarat, joi, pentru AGERPRES directorul medical al unităţii sanitare, dr. Emil Bogdan.
Polisano pariaza pe Bucuresti! - Medici de top si cu experienta vasta se alatura echipei Incepand cu aceasta luna, Clinicile Polisano isi dubleaza echipa de cadre medicale fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 100 de angajati in cele doua centre din Cuza Voda si Anchor Plaza. Clinicile si-au extins de asemenea si serviciile medicale oferite, acoperind in prezent un numar...
Cluj: A fost inaugurat Centrul Medical Transilvania Centrul Medical Transilvania (CMT), inaugurat, vineri, în prezenţa ambasadorului Regatului Danemarcei la Bucureşti, Michael Sternberg, şi a şefului Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, dr. Dorina Duma, va asigura, prin echipa formată din 40 de medici, servicii în diverse specialităţi, cu aparatură de...
Cluj: Rezultate neconcludente în cazul femeii suspecte de febră tifoidă; un nou set de analize, peste 10 zile Rezultatele analizelor în cazul femeii suspecte de febră tifoidă sunt neconcludente, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu. El a afirmat că va urma un nou set de analize peste zece zile.
Cluj: Institutul Inimii, fără dificultăţi financiare în acest moment, afirmă directorul Tudor Simionescu Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca a fost clasificat de Ministerul Sănătăţii pe treapta cea mai înaltă de competenţă, respectiv I M, ceea ce înseamnă că, după formula de calculare a fondurilor care se cuvin unităţii medicale, banii ar trebui să fie mai mulţi comparativ cu anul 2010...