Cele mai citite
 


Iaşi: Deputatul Petru Movilă vrea afişarea unor liste de aditivi alimentari cancerigeni
duminică, 31 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 31 ian /Agerpres/ - Deputatul PD-L Petru Movilă intenţionează să înainteze spre dezbatere Camerei Deputaţilor proiectul de Lege privind afişarea aditivilor alimentari dăunători sănătăţii în spaţiile în care se comercializează produse alimentare.
Potrivit deputatului ieşean, în toate unităţile sau spaţiile în care se vând produse alimentare este obligatorie avertizarea consumatorilor prin intermediul unui afiş standard care conţine denumirile aditivilor alimentari periculoşi pentru sănătate şi efectele acestora asupra organismului.
Petru Movilă a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că afişul va trebui să aibă dimensiunea standard şi să conţină un mesaj de tipul 'Atenţie: în acest spaţiu se comercializează produse care conţin aditivi alimentari'.
Avertismentul, susţine deputatul democrat-liberal, va avea culoarea neagră urmat de prezentarea aditivilor periculoşi pentru sănătate, denumirea comercială (ex.: E501), denumirea chimică şi efectul lor asupra organismului, inclusiv bolile pe care le pot genera în cazul unui consum prelungit.
'Există numeroase studii care demonstrează că o serie de aditivi alimentari sunt foarte dăunători pentru organismul uman şi consumarea lor în cantităţi apreciabile şi frecvent pot duce la apariţia unor boli grave sau a cancerului. Este mai uşor şi mai economic să previi o boală decât să o tratezi. Iar avertizarea oamenilor face parte din sistemul de prevenţie', consideră deputatul Petru Movilă.
În proiectul de lege se precizează că afişul de avertizarea va trebui expus într-un loc vizibil, accesibil consumatorilor, la o înălţime la care să poată fi citit cu uşurinţă şi iluminat corespunzător. AGERPRES/(Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă vrea ca rezidenţiatul să fie organizat de Ministerul Educaţiei Preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PDL, deputatul Petru Movilă, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să iniţieze un proiect de lege care vizează trecerea organizării şi susţinerii rezidenţiatului de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei.
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă îi cere demisia ministrului Sănătăţii Deputatul PDL Petru Movilă îşi exprimă dezaprobarea faţă de declaraţiile făcute de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi îi cere demisia după ce acesta ar fi declarat că în sistemul sanitar lucrează o armată de oameni care ''taie frunză la câini şi cer şpagă''.
Iaşi: 16 milioane de lei, bani alocaţi de MS pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirirugie Plastică, reparatorie şi arşi Deputatul PMP Petru Movilă susţine, într-un comunicat de presă, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat alocarea a 16 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirurghie Plastică, reparatorie şi arşi.
Iaşi: Petru Movilă (PDL) critică decizia tăierii fondurilor pentru spitalele private Deputatul PDL Petru Movilă îl critică pe ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, pentru decizia de a tăia fondurile pentru spitalele private.
Iaşi:Deputatul Petru Movilă (PDL) atrage atenţia asupra situaţiei critice de la Spitalul Socola Deputatul PDL Petru Movilă atrage atenţia că încă de la începutul lunii aprilie a transmis către Ministerul Sănătăţii şi către Guvernul României un memoriu în care prezenta situaţia critică în care se afla Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Socola.
Iaşi: Deputatul Petru Movilă, mulţumit că rezidenţii vor primi burse în locul salariilor Deputatul PDL Petru Movilă se declară mulţumit de faptul că plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în cursul acestei săptămâni, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011, care prevede trecerea rezidenţiatului la Ministerul Educaţiei şi transformarea salariilor...