Cele mai citite
 


Mehedinţi: Transferul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta, condiţionat
luni, 1 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta-Turnu Severin, 1 feb /Agerpres/ - Transferul către Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin este o soluţie benefică, de descentralizare a sistemului sanitar, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Marius Bălu.
Potrivit sursei citate, acţiunea de preluare se va putea desfăşura cu eficacitate şi operativitate până la 1 iulie 2010, termen stabilit de Guvern printr-un act normativ, dacă se va rezolva problema datoriilor istorice ale acestei unităţi spitaliceşti, de 13, 5 milioane de lei.
'Aceasta este una din condiţiile pe care le punem. Dacă nu vom avea asigurată sursa de finanţare pentru susţinerea activităţilor şi întreţinerea întregii infrastructuri nu vom putea face faţă problemelor cu care se confruntă sănătatea', a precizat Bălu.
În opinia acestuia, asistenţa medicală din SJU ar avea de suferit dacă nu vor exista fonduri, întrucât bugetul CJ Mehedinţi nu poate face faţă efortului financiar ce trebuie făcut cu achiziţionarea materialelor sanitare şi medicamentelor, dar mai ales cu dotările de aparatură necesare diagnosticării şi tratamentelor bolnavilor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Mehedinţi: Asistenţă medicală pentru mehedinţenii din Clisura Dunării Prefectul Ion Mîţu a solicitat, marţi, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi să transfere temporar la Primăria comunei Şviniţa o autosanitară care să asigure servicii de asistenţă medicală cetăţenilor din localităţile situate în Clisura Dunării.
Mehedinţi: Centrele de permanenţă asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor Cele trei centre de permanenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin şi oraşele Strehaia şi Vînju Mare asigură între 31 decembrie şi 3 ianuarie asistenţa medicală.
Mehedinţi: Măsuri de protecţie socială şi de asistenţă medicală pentru pensionari, pe perioada caniculei Reprezentanţii Instituţiei Prefectului-judeţul Mehedinţi vor avea, în perioada care urmează, întâlniri zonale cu reprezentanţii primăriilor, cu directorii unităţilor de învăţământ, cu şefii posturilor de poliţie şi ai serviciilor deconcentrate pentru asigurarea, mai ales în comunităţile rurale, a unor...
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Mehedinţi: Propunere de salvare a spitalelor de la desfiinţare Drobeta-Turnu Severin, 29 mar /Agerpres/ - La nivelul judeţului s-a identificat o soluţie pentru salvarea spitalelor din oraşele Vînju Mare şi Strehaia care urmează să se desfiinţeze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu.