Cele mai citite
 


Timiş: Plantele de la 'magazinele de vise' au făcut victime
luni, 1 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 1 feb /Agerpres/ - Patru tineri din Timişoara au ajuns la spital, intoxicaţi, duminică seara, după ce au fumat şi utilizat plante cumpărate de la unul din 'magazinele de vise' din Piaţa Unirii
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei, a anunţat că acest caz a intrat în atenţia oamenilor legii şi că va demara o anchetă, în funcţie de rezultatul expertizei toxicologice.
Victimele plantelor au fost trei bărbaţi de 22, 28 şi 39 de ani şi o tânără de 20 de ani. În timpul distracţiei ce a avut loc în apartamentul unuia dintre aceştia, au început să inspire mireasma unor beţişoare parfumate, pe care le-au combinat cu nişte ţigări. Norocul lor a fost că soţia unuia dintre ei coborâse la un magazin, iar când a revenit, i-a găsit pe toţi leşinaţi şi a putut să cheme Ambulanţa. Femeia le-a dat medicilor şi bonul cu care plătise acele ierburi.
Cei patru au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean, iar după administrarea tratamentelor de urgenţă şi oxigenoterapiei, ei şi-au revenit, dar au rămas internaţi pentru supraveghere medicală.
Deputatul democrat-liberal de Timiş Alin Popoviciu pledează pentru un control sever al plantelor care pot fi comercializate, printre acestea numărându-se şi Salvia Divinorum, pentru care a solicitat includerea pe lista substanţelor şi plantelor psihotrope. Popoviciu a solicitat modificarea Legii privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope.
Din lista lui Alin Popoviciu fac parte 16 substanţe, printre care se numără salvia - 'planta magică', cele ce au puternice efecte psihoactive, nitritul de amil ('Popper'), o substanţă folosită, în general, în tratarea anginei, Nymphaea caerulea (nufărul albastru), cu efecte relaxante şi euforice, Ketamina, un anestezic folosit în medicina veterinară şi cea pediatrică.
'Cele 16 plante pe care vrem să le interzicem sunt, la ora actuală, legale, dar pasul de la aceste plante, care sunt, de fapt, nişte droguri, până la drogurile ilegale este extrem de mic', a spus Popoviciu.
El a primit date de la Poliţie, care arată că foarte mulţi dealeri de droguri arestaţi au asupra lor şi astfel de substanţe, dar oamenii legii nu pot decât să-i monitorizeze, pentru că ei vând, de fapt, produse legale.
'Au fost semnale destul de serioase, în mai multe oraşe din ţară, inclusiv Timişoara, unde s-au deschis, efectiv, magazine sau aceste droguri se vând on-line. Sunt magazine virtuale care şi-au trimis deja dealerii în licee. Le spun liceenilor că acestea nu sunt droguri, ci plante legale şi le pot consuma ca să se simtă bine. Liceenii cred că sunt produse naturiste, iar poliţia este în imposibilitatea de a face ceva. Sunt 16 plante şi substanţe care vor intra sub incidenţa legii şi vor fi interzise, vom specifica faptul că pot fi folosite doar în anumite domenii, cum ar fi cel medical, dar cu nişte aprobări stricte, sub supravegherea Ministerului Sănătăţii', a declarat deputatul PD-L de Timiş.
Potrivit Poliţiei Timiş, aproape 3.000 de tineri, elevi şi studenţi din Timişoara consumă plante cu efect halucinogen, dar aceasta nu poate interveni pentru că marfa este legală.
În primăvară, un elev de clasa a IX-a a fost luat cu ambulanţa din faţa unui liceu din Iaşi, după ce a fumat prea multe ierburi cumpărate dintr-un magazin din oraş. AGERPES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Consilierii PDL vor să se pună lacăt pe magazinele 'de vise' Democrat-liberalii din Consiliul Local Timişoara (CLT) vor închiderea tuturor magazinelor 'de vise' din oraş, iniţiind şi un proiect de hotărâre de consiliu local care să stopeze vânzarea de plante etnobotanice.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Timiş: SAJ a ridicat de pe străzi, în primele zile ale anului, 13 persoane fără adăpost Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Timiş a ridicat de pe străzi, în primele zile ale anului, 13 persoane fără adăpost, care au fost conduse la spital sau în adăposturile special amenajate în acest sens din Timişoara.
Timiş: Ambulanţă care transporta un pacient implicată într-un grav accident de circulaţie O ambulanţă care transporta un pacient a fost izbită în plin, joi, într-o intersecţie din Timişoara, după ce un tânăr de 18 ani, aflat la volanul unei maşini BMW, nu a acordat prioritate Salvării.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Reprezentanţi ai Corpului de control al MS, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov O echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de control al Ministerului Sănătăţii şi de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat, miercuri, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pentru a verifica informaţiile cu privire la intervenţia care a avut loc, luni dimineaţă, la artistul...