Cele mai citite
 


CASMB dă asigurări că va achita farmaciilor facturile restante
luni, 1 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 1 feb / Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) a achitat farmaciilor, în luna ianuarie, facturi în valoare de aproximativ 49,5 milioane lei, urmând ca în lunile viitoare să plătească, în ordine cronologică, facturile pentru medicamentele gratuite şi compensate eliberate până la finele anului 2009.
Potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, suma achitată de CASMB reprezintă contravaloarea medicamentelor compensate şi gratuite eliberate asiguraţilor pe parcursul lunii iunie 2009 de către farmaciile cu care se află în contract.
Conform prevederilor legale în vigoare, facturile pentru medicamente se decontează în termen de 180 de zile de la validarea acestora de către casele de asigurări de sănătate. Astfel, în lunile ce urmează, vor fi plătite, în ordine cronologica, facturile pentru medicamentele compensate şi gratuite eliberate până la sfârşitul anului precedent, mai informează CASMB.
CASMB garantează, pe aceasta cale, că va lua toate măsurile astfel încât să asigure şi pe viitor accesul populaţiei la medicamente compensate şi gratuite.
Farmaciştii nu şi-au mai primit banii din iunie, astfel că multe farmacii ajung să se închidă.
Aproape trei pătrimi dintre farmaciile de la nivelul ţării nu şi-au mai prezentat bilanţul contabil, nu şi-au mai putut plăti datoriile, angajaţii, întreţinerea, a declarat, pentru AGERPRES, Ioana Cacoveanu de la Patronatul Farmaciştilor, care a adăugat că la nivelul întregii ţării există 6.000 de farmacii.
'În Bucureşti sunt multe farmacii care au dispărut din motive economice - fie au vândut afacerea, fie au intrat în colaps', a precizat aceasta.
La rândul său, Clara Popescu, de la Colegiul Farmaciştilor din România, a declarat pentru AGERPRES că în curând vor fi atât de puţine farmacii 'încât le vom căuta cu lumânarea'. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: S-au epuizat fondurile pentru medicamente compensate Fondurile pentru medicamente compensate şi gratuite s-au epuizat pentru judeţul Sălaj, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj notificând în acest sens toate cele 54 de farmacii din judeţ ce au contract cu instituţia amintită.
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Vrancea: Farmaciile nu mai eliberează medicamente compensate Doar şapte farmacii din Vrancea mai eliberează medicamente compensate şi gratuite, fiind vorba despre cele care au contract semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (OPSNAJ).
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile ameninţă că nu vor mai elibera medicamente compensate Farmaciştii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), sunt decişi să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite începând cu data de 11 august, dacă până atunci nu primesc sumele restante pentru aceste medicamente.
Sălaj: Fără plafon pentru medicamentele compensate Plafonul financiar impus până în prezent de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj în eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite acordate de farmaciile din judeţ va fi anulat începând cu luna februarie, potrivit unei decizii luate de reprezentanţii CAS, după o consultare cu farmaciştii.
CASMB începe din 4 iulie procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti a anunţat luni că începând cu data de 4 iulie va demara procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent.