Cele mai citite
 


Sorin Minea: Vorbim despre fast food, dar nu vorbim despre ierburi consumate în baruri
luni, 1 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 1 feb /Agerpres/ - Sindicatele şi patronatele din industria alimentară au cerut luni definirea criteriilor de aplicare a noţiunii de fast food şi au fost revoltate de absenţa reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii de la dezbaterea publică pe tema aplicării taxei pe alimente şi a efectelor acesteia asupra preţurilor alimentelor, şomajului în industria alimentară şi a stării de sănătate a populaţiei.
'Noţiunea de fast food nu este definită şi dacă prin asta înţelegem tot ceea ce are conţinut sporit de sare, zahăr şi grăsimi, putem impozita toate alimentele. Vorbim despre fast food, dar Ministerul Sănătăţii nu abordează tema ierburilor consumate de tineret în baruri ', a subliniat preşedintele patronatului din industria alimentară - Romalimenta, Sorin Minea.
'Mierea are conţinut sporit de zahăr, toate produsele din carne - cârnaţi, tobă, parizer, cremwursti - şi altele au procent sporit de sare şi grăsimi, în timp ce un hamburger vândut fără maioneză nu are nici sare, nici zahăr, nici grăsimi în exces', a subliniat Sorin Minea.
Dacă nu se impun criterii de definire a noţiunii de fast food, atunci poate fi impozitată şi vânzarea unor ape minerale pe a căror etichetă scrie că au conţinut sporit de săruri minerale.
Reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor din industria alimentară au mai amintit că reclama care îi îndeamnă pe consumatori să evite alimentele care conţin sare, zahăr şi grăsimi în exces aparţine Romalimenta şi reflectă importanţa pe care o acordă specialiştii din industria de profil educării consumatorilor şi transmiterii mesajului că nu există alimente nocive, ci obiceiuri care fac ca în SUA jumătate din populaţie să sufere de obezitate, iar în România ca obezii să ajungă la un sfert din populaţie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Cifrele avnsate de patronatele industriei alimentare sunt nerealiste Ministerul Sănătăţii consideră că cifrele şi procentele avansate luni de reprezentanţii patronatelor din industria alimentară privind instituirea unei contribuţii pentru descurajarea consumului alimentare nerecomandate cu conţinut crescut de sare, grăsimi, zahăr, cu aditivi alimentari sunt nerealiste...
Noul ghid dietetic din SUA stabileşte în premieră limite specifice de zahăr, sare şi grăsimi Americanii ar trebui să reducă aportul de sare, grăsimi şi zahăr, în conformitate cu cel mai recent ghid dietetic publicat joi de guvernul federal şi care stabileşte pentru prima dată limitele specifice pentru anumite produse alimentare, informează agenţia France Presse (AFP).
Dieta in afectiunile hepatice Poate cel mai important aspect in lupta impotriva afectiunilor hepatice este o dieta corespunzatoare care sa evite alimentele daunatoare. Pentru protejarea ficatului, trebuie inlaturate din alimentatie urmatoarele:
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...
Ministerul Sănătăţii din Spania vrea o alimentaţie mai sănătoasă în şcoli Ministerul Sănătăţii a ajuns la un acord cu reprezentanţii comunităţilor autonome spaniole, pentru a limita vânzarea anumitor alimente în şcolile generale şi a scoate aparatele automate cu alimente şi băuturi din centrele de învăţământ cu finanţare publică, anunţă postul public de radio. Este vorba de...
Lista alimentelor nerecomandate in scoli si gradinite În luna septembrie 2008 a intrat în vigoare Ordinul Ministerului Sănătăţii privind lista alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi.